SEGRE

ENTREVISTA PRIMÀRIES AL PARTIT DEMÒCRATA CATALÀ

«Lleida ha de tenir veu pròpia en el partit»

Joan Reñé i Violant Cervera s’enfronten demà i dissabte en les eleccions per presidir la nova Convergència (el Partit Demòcrata Català) a les comarques del pla de Lleida. Ell, alcalde i president de la Diputació, i ella, diputada al Parlament, es presenten com l’opció renovadora del partit. Difereixen en les formes però comparteixen com a objectiu aconseguir el 2019 la majoria de les alcaldies de Lleida i, especialment, la de la capital, que reconeixen que és una assignatura pendent per a tots.

«Lleida ha de tenir veu pròpia en el partit»

«Lleida ha de tenir veu pròpia en el partit»

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Presenti’ns la seua candidatura. Per què es presenta com una renovació?

És una candidatura de persones, referents i representatives de la societat de Lleida, representants municipals i de l’àmbit social. Tenen experiència, tenen el respecte dels ciutadans i tenen credibilitat. En aquest moment convenen al partit perquè són el referent que ens han demanat els antics militants de Convergència. No és renovació de persones, sinó de model de fer les coses. El nou és reforçar el partit obrint-lo i incorporant la veu del ciutadà. Estem acostumats a fer d’interlocutors amb el ciutadà.

Quin és el seu projecte per al partit a Lleida?

En aquesta candidatura, el lideratge és de Lleida, i ha de ser una Lleida forta. Entre tots m’han demanat que jo l’encapçali, però amb una clara opció de temporalitat. El que volem és que Lleida tingui veu pròpia i exercir el dret a decidir, també des de Lleida. Massa sovint hi ha decisions que es prenen des de les executives nacionals dels partits.

El maig del 2019 és el nostre horitzó de referència per fer possible garantir la continuïtat del partit i enfortir els llocs que no tenim. Volem presentar llistes en tots els municipis i anar a buscar els governs que no tenim, especialment el de Lleida ciutat. Volem ser protagonistes de la política que es faci a la Paeria.

Creu que cal consultar més la militància sobre les decisions polítiques?

La militància ha de formar part d’una forma clara de tot el projecte. Aquesta és una oportunitat per incorporar-la i escoltar més la gent per enriquir l’espai polític.

És bo per al partit que hi hagi dos candidatures?

Si el que hi ha són diferents models de gestió, evidentment és bo per al partit. Si no, no és necessari. Ara es tracta de dos propostes clares: una crec que és continuista i l’altra aposta pel canvi.

Digui en unes quantes paraules com és la seua llista que ara es presenta.

Experiència, referents, representatius, donen la cara, honestos, creïbles. Són “gent del dilluns”.

Després d’aquestes eleccions, seguirà la rivalitat entre els corrents o cooperaran amb l’altra candidatura?

Entenc que el correcte després de les primàries serà que tots ens alineem en una direcció al voltant de qui surti elegit.

Quina opinió té del mandat de CDC de Ramon Farré?

No vull entrar ara en valoracions. Quan finalitzi el seu mandat, el valoraré.

tracking