SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Condemnat per amenaçar un professor de la seua filla a Bellcaire

El pare condemnat, després de declarar el passat 15 de març als jutjats de Balaguer.

El pare condemnat, després de declarar el passat 15 de març als jutjats de Balaguer.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència Provincial de Lleida ha confirmat la condemna imposada a un pare que va amenaçar un professor de Bellcaire el març passat i haurà d’assumir la multa de 360 euros que va acordar el jutjat d’Instrucció número 2 de Balaguer. La sentència considera provat que el pare és responsable d’un delicte lleu d’amenaces, malgrat que la defensa n’havia demanat l’absolució a l’assegurar que l’acusat no tenia intenció d’agredir la víctima.

Els fets van tenir lloc el passat 10 de març quan el pare d’una alumna de l’institut Ermengol IV de Bellcaire d’Urgell va acudir al centre després que el professor d’Educació Física recriminés la seua filla pel comportament. Els fets van tenir lloc només un dia després que dos amics de l’alumna, de 18 i 15 anys i veïns de Linyola, agredissin el docent amb una barra de ferro. Aquesta agressió encara s’ha de resoldre per la via penal després que fossin arrestats per un delicte d’atemptat contra l’autoritat.

L’Audiència de Lleida atorga total credibilitat al testimoni de la víctima, relat en què es va basar la jutge de Balaguer per condemnar el pare, i en què no s’aprecien contradiccions amb la denúncia presentada davant dels Mossos d’Esquadra. Segons indica la sentència, “l’actitud del denunciat –ja agafés el denunciant pel pit o per les solapes– era susceptible de produir intimidació en aquell, i això amb independència que l’acusat tingués intenció o no d’executar el seu propòsit”. La resolució de l’Audiència també assenyala que la decisió de condemnar el pare també es basa en les declaracions d’una testimoni durant el judici, la directora del centre, que va ratificar que l’acusat va acudir en actitud agressiva i va amenaçar el professor, que va agafar fortament pel pit, segons la sentència.

Per tot plegat, l’Audiència confirma la condemna a una multa de 360 euros per un delicte lleu d’amenaces, una sentència ferma que no es pot recórrer. La titular del Jutjat d’Instrucció de Balaguer va considerar provat que el pare va acudir “a l’institut alterat i amb ànim de pertorbar la tranquil·litat del docent”, després que aquest hagués recriminat a la seua filla haver arribat tard i no asseure’s correctament.

tracking