SEGRE

MUNICIPIS FINANCES

Vielha ha de pagar 462.000 € del deute del Palai de Gèu

Crèdits subscrits per l’entitat gestora els anys 2008 i 2011

Les instal·lacions del Palai de Gèu a la capital aranesa.

Les instal·lacions del Palai de Gèu a la capital aranesa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Vielha haurà d’assumir el deute del Palai de Gèu i haurà de pagar dos crèdits bancaris per un import total de 462.000 euros firmats per Vigesa el 2008 i el 2011, respectivament. Segons el consistori, en els últims mesos s’ha portat a terme la dissolució per imperatiu legal de la societat Vielha Gestió SA (Vigesa), que gestionava aquest espai, ja que es trobava en una greu situació financera. L’esmentada societat va ser creada l’any 1994 i estava participada majoritàriament per l’ajuntament. Compleix, d’aquesta manera, amb la llei d’Estabilitat Pressupostària i Financera estatal del 2012 i haurà d’amortitzar el deute a partir d’aquest exercici comptable amb els diners procedents del romanent de tresoreria, és a dir, amb els fons que el consistori pugui estalviar del pressupost anual. Per aquesta raó, el consistori no podrà utilitzar aquests recursos per a altres finalizades i interessos municipals, com poden ser obres, manteniments o actuacions en els diferents àmbits municipals. Arran de la dissolució de Vigesa, l’ajuntament ha hagut de subrogar els dos crèdits bancaris que aquesta entitat tenia subscrits amb els bancs.

En concret, els esmentats crèdits estaven firmats amb les entitats bancàries Mare Nostrum i Banc de Santander, el primer amb un deute pendent de 251.000 euros, mentre que el deute del segon crèdit ascendeix a un import de 211.000 euros.

L’alcalde lamenta que es restin recursos per a altres actuacionsL’alcalde de Vielha, Juan Antonio Serrano (UA), va lamentar ahir que gairebé mig milió d’euros hagi de dirigir-se al pagament dels dos crèdits (subscrits durant el mandat de CDA), la qual cosa restarà autonomia financera per abordar altres projectes municipals i incidirà directament en els veïns. No obstant, Serrano va indicar que “estem treballant amb els responsables del Palai, l’equip tècnic i jurídic per buscar la millor solució a la gestió d’aquest espai”. En el transcurs de les properes setmanes se’n licitarà la gestió i s’espera que hi hagi diverses firmes interessades.

tracking