SEGRE

FIRES MEDI AMBIENT

Tàrrega tanca amb èxit el seu certamen més 'ecològic'

Un total de vuitanta expositors mostren les últimes novetats

Una de les firmes presents a la Fira del Medi Ambient.

Una de les firmes presents a la Fira del Medi Ambient.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tàrrega es va convertir aquest cap de setmana en un gran aparador verd dedicat a la divulgació de l’ecologia i la sostenibilitat. La capital de l’Urgell va celebrar la 17a Fira del Medi Ambient amb vuitanta expositors i una trentena d’activitats paral·leles, suggeriments que van atraure una elevada afluència de visitants. Milers de persones, principalment públic familiar, van visitar la fira per participar en propostes pedagògiques i creatives vinculades a la conscienciació mediambiental. Es van saldar amb èxit els tallers de foment del reciclatge, respecte per la naturalesa o benestar. La parcel·la d’exposicions va rebre també una bona acceptació, a l’exhibir fotografies d’aus de Ponent, un planetari astronòmic en 360 graus o espectaculars figures construïdes amb taps i envasos de plàstic reciclats.

El certamen de Tàrrega es va fer ressò de novetats tecnològiques en energies renovables, mobilitat poc o gens contaminant, calefacció de biomassa o bioconstrucció. Entre les innovacions presentades van destacar els nous models de monocicles elèctrics, jardineria sostenible, sucs elaborats amb clorofil·la de blat o llet d’euga d’alta muntanya apta per al consum humà.

La cuina de proximitat i l’ús de les herbes de l’entorn van ser altres propostes estrella del certamen. No va faltar-hi la desfilada de gossos de la Protectora d’Animals de Tàrrega per promoure les adopcions de mascotes.

Presenten una campanya per allargar la vida útil dels objectes Cartaes, l’empresa d’inserció de Càritas, va presentar ahir a la Fira del Medi Ambient de Tàrrega la campanya que pretén allargar la vida útil dels objectes, així com reduir la generació de residus. Sota el lema “Dóna una nova vida als objectes que ja no utilitzes”, preveu reutilitzar els objectes perquè no acabin a l’abocador. Actualment, l’entitat recicla un 7% dels electrodomèstics que rep, un 70% de la roba i un 50% dels voluminosos. La campanya de Cartaes impulsa el desenvolupament social i sostenible i facilita l’accés a tots aquests productes a persones amb ingressos baixos.

tracking