SEGRE

MEDI NATURAL PROTECCIÓ

Alerta per un nou col·lapse al congost de Mont-rebei

Alcaldes de la zona demanen una regulació per evitar possibles riscos || El pàrquing de Sant Esteve de 250 places, complet

Un dels ponts d’accés al congost de Mont-rebei el cap de setmana passat.

Un dels ponts d’accés al congost de Mont-rebei el cap de setmana passat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’arribada de la tardor ha propiciat de nou una gran afluència de turistes a Mont-rebei que els caps de setmana omplen el congost i que fan gairebé impossible caminar per la via parcialment excavada a la roca. Alcaldes de la part catalana i aragonesa han alertat d’aquest creixement exponencial de turistes des que el 2013 s’obrís la passarel·la entre Viacamp i Àger. De fet, han manifestat la seua preocupació davant de la possibilitat que Mont-rebei no pugui suportar aquest volum de persones, tant des del punt de vista de la seguretat com de la preservació de l’espai. Així mateix, la Fundació Catalunya la Pedrera, titular d’una zona de la part catalana del congost, regula des de fa anys el pàrquing de Sant Esteve de la Sarga, “ja que el trànsit de persones no podem prohibir-lo, sí que podem desincentivar l’accés”, va explicar Xavier Escutó, representant de l’àrea de Medi Ambient de la fundació.

L’entitat té un pàrquing de 250 places que un dissabte qualsevol al matí està complet des de primera hora.

En un sol dia es poden arribar a congregar al congost prop de 2.000 persones

En un sol dia es poden congregar al congost més de 2.000 persones que han accedit al congost des de les dos parts, la catalana i l’aragonesa. Diversos ajuntaments demanen a l’administració regular l’accés per evitar morir d’èxit.

Pàrquing a l'accés sud

Per la seua part, l’ajuntament d’Àger iniciarà aquesta mateixa setmana l’habilitació d’un pàrquing de 120 places a l’accés sud del congost, a la zona de la Pertusa, per evitar l’aglomeració de vehicles en aquest espai entre el nucli de Corçà i el congost. L’objectiu del consistori és augmentar la seguretat i millorar l’accés al congost. El pàrquing serà gratuït. L’alcalde d’Àger, Lluís Ardiaca, també va mostrar preocupació per la falta de seguretat i de preservació d’aquest espai protegit.

tracking