SEGRE

LLEURE

La Noguera i l'Alt Urgell projecten tres càmpings i un pitch & putt a l'entorn de Rialb

El consorci de municipis afectats pel pantà estableix les bases per redactar un pla director per a l’embassament || També s’hi inclou un hotel rural i diversos embarcadors, un dels quals a Bassella

La presa de l’Albagés, amb un 90% de l’altura total ja aixecada, contindrà les aigües del riu Set i del Segarra-Garrigues.

La presa de l’Albagés, amb un 90% de l’altura total ja aixecada, contindrà les aigües del riu Set i del Segarra-Garrigues.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els ajuntaments que formen part del Consorci Segre Rialb i promotors privats projecten per dinamitzar el pantà la construcció de com a mínim tres càmpings i una casa de colònies, distribuïts entre els nuclis de Tiurana i la Baronia de Rialb. Un empresari ha mostrat interès també a obrir un pitch & putt al terme municipal de Bassella, i hi ha projectada la construcció de diversos embarcadors, un dels quals a Bassella, així com un hotel rural.

Aquestes propostes se sumen a l’anunciada fa ara unes setmanes per construir un centre especialitzat de tecnificació esportiva de rem i vela a l’entorn de l’embassament. Aquesta última iniciativa seria pública i hauria de preveure la participació de tots els municipis que formen part del consorci.

Aquestes són algunes de les propostes que sorgeixen del treball dels membres implicats en el mateix consorci així com del procés participatiu ciutadà que s’ha portat a terme els darrers mesos per definir el projecte turístic de la zona. La presidenta del consorci, Cristina Barbens, va explicar ahir que “ara falta veure si la nova comissió que crearem amb la Generalitat per tirar endavant el nou Pla Director Urbanístic de l’embassament dóna el vistiplau a tots aquests projectes que ja plantejàvem en el pla especial”. De fet, Barbens va indicar que la redacció del pla director sortirà a concurs aquest mes, preveu que pugui estar enllestit l’any 2018 i que el document inclogui les actuacions municipals encara pendents per part de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre com a compensació per la construcció de l’embassament. Val a recordar que el Consorci Segre Rialb es va crear l’any 2008 i el formen la Diputació i els ajuntaments de Bassella, Oliana i Peramola (Alt Urgell) i la Baronia, Ponts i Tiurana (Noguera). El Consorci té com a finalitat la promoció turística i el desenvolupament econòmic d’aquests municipis i és el que ha sol·licitat la redacció d’un Pla Director Urbanístic.

Musclos zebra

En un altre ordre de coses, la CHE ha detectat la presència d’exemplars de musclo zebra adults al pantà de Barasona, que utilitzen Aragó i Catalunya.

Pla econòmic financer per al Segarra-Garrigues Les conselleries d’Economia i d’Agricultura ja redacten un nou Pla Econòmic Financer del Segarra-Garrigues que, a falta de més informació, serà el que com a mínim determinarà la data d’acabament de les obres de la xarxa de regadiu que construeix la Generalitat. Els treballs es van adjudicar a finals de l’any 2002 per poc més de 1.000 milions d’euros. La Generalitat, segons va  avançar el vicepresident Oriol Junqueras, ha invertit un total 706,5 milions d’euros i té per invertir encara 343,5 milions d’euros. Amb aquestes xifres, l’executiu català dóna per descomptat que no hi haurà desviació pressupostària, malgrat que informes interns de l’època del tripartit havien arribat a apuntar a un 81% de desviació del pressupost inicial. Junqueras va informar també, en una resposta parlamentària, que dins de les obres de la Generalitat, la xarxa secundària de reg està feta en un 39%. La resta depèn dels regants.Pel que fa a les obres de l’Estat, estan  pràcticament finalitzades i queda només pendent un 10% de la presa de l’Albagés. Actualment les concessionàries d’Acuaes han aixecat 80 metres de presa i només en queden 6,5 per finalitzar. La resta de treballs associats a l’embassament  estaran enllestits entre els mesos de març i abril de l’any vinent, quan podria començar a omplir-se l’embassament. En aquest punt, Acuaes està a l’espera del pla d’ompliment que determini la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, que serà condicionat, entre altres aspectes, per la disponibilitat d’aigua. Els operaris col·loquen ara les comportes dels desballestaments de fons.

tracking