SEGRE

TECNOLOGIA

Sensors al riu Sió per informar sobre riuades en temps real

El pont sobre el riu Sió, a la Segarra.

El pont sobre el riu Sió, a la Segarra.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Agramunt ha instal·lat sensors en punts estratègics del riu Sió que permetrà a la població saber a temps real el perill de riuades. Segons va explicar l’alcalde, Bernat Solé, s’ha instal·lat una estació per mesurar la pluviometria a Gàver, al municipi d’Estaràs on naix el Sió, i dos sensors als dos ponts de Tarroja de Segarra, un dels punts conflictius de les riuades.

Segons l’alcalde, el projecte permetrà als serveis de protecció civil conèixer a temps real el perill de riuades “de manera que disposaran d’un marge de maniobra més ampli”. Bernat Solé va manifestar que els veïns també podran donar-se d’alta gratuïtament en les alertes així com informar-se a temps real de la situació hidrològica del riu.

El Sió és un riu que durant l’any amb prou feines porta aigua i el seu curs sol ser precari a causa de la gran quantitat de la canya americana i els residus que emmagatzema. Aquests obstacles el converteixen en una amenaça en els períodes de pluges torrencials com la que va tenir lloc el passat 3 de novembre, quan van caure en poc espai de temps més de 100 litres d’aigua per metre quadrat. Al projecte s’han afegit també els ajuntaments de la Segarra afectats per la riuada com és el cas dels Plans de Sió i alguns municipis de la Noguera.

Descarten pagar indemnitzacions per caigudes El consistori rebutja pagar indemnitzacions per valor de 30.000 euros per tres caigudes de veïns com a conseqüència del mal estat de les vies després del sinistre. Segons Solé, després del sinistre la delegada del Govern a Lleida va anunciar ajuts a la població i als damnificats, “fet que va donar peu a presentar les denúncies, però només va arribar l’anunci, no els ajuts”, va dir.

tracking