SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Demanen internar vuit anys el menor que va matar un guàrdia civil a Barbastre

El va atropellar i el va arrossegar 500 metres

El ministre Fernández Díaz va assistir al funeral.

El ministre Fernández Díaz va assistir al funeral.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Fiscal de Menors d’Osca ha sol·licitat vuit anys d’internament i cinc de llibertat vigilada per al menor de 17 anys que va causar la mort d’un guàrdia civil de Trànsit el passat 4 de març a Barbastre a l’envestir-lo amb el turisme que conduïa. L’investiguen com a presumpte autor de fins a set delictes de diversa gravetat: homicidi, conducció temerària; atemptat a agents de l’autoritat amb vehicle a motor; conducció sense llicència; i fins a tres tipus de delicte de lesions.

Els fets es van produir al quilòmetre 158 de la carretera N-240, al terme municipal de Barbastre, quan el vehicle, ocupat per cinc persones, va parar en un control d’alcoholèmia. L’agent es va dirigir als ocupants per oferir l’etilòmetre. En aquell moment, van agafar pel braç l’agent i el vehicle va iniciar la marxa i el va arrossegar gairebé 500 metres i va impactar amb un altre vehicle que circulava per aquesta via. El guàrdia civil que va morir era José Antonio Pérez, de 54 anys, que estava a punt de passar a la reserva, després de 27 anys de destinació a Barbastre. El menor que conduïa el vehicle, que està intern en un centre, va donar positiu en el test de drogues.

Vuit anys d’internament i cinc de llibertat vigilada com a autor de set delictes

L’advocat de la família de l’agent mort, Mariano Tafalla, va comentar ahir que la interlocutòria “només es basa en la conducta del conductor”, però “no es diu res dels acompanyants”. Per aquesta raó, el lletrat va avançar que en les al·legacions que prepara reclamarà “la responsabilitat de tots els implicats en aquests fets, en major o menor grau”.

Per la seua banda, el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, va imposar a l’agent, a títol pòstum, la Creu de l’Ordre del Mèrit de la Guàrdia Civil amb distintiu roig.

tracking