SEGRE

EMERGÈNCIES PERSONAL

Sis aspirants per cada nova plaça de bomber voluntari a Lleida

Un total de 550 persones s’han presentat a la convocatòria per cobrir 97 vacants als parcs de la província || Feia sis anys que no es convocaven

Imatge d’arxiu de la protesta a Lleida dels bombers voluntaris el febrer de l’any passat.

Imatge d’arxiu de la protesta a Lleida dels bombers voluntaris el febrer de l’any passat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un total de 550 persones s’ha presentat a la convocatòria per cobrir les 97 noves places de bomber voluntari als parcs de les comarques de Lleida, segons les dades d’Interior, que representa prop de sis aspirants per plaça de la primera convocatòria des del 2010. La xifra, tanmateix, no és definitiva perquè la direcció general encara ha d’estudiar cada sol·licitud i publicar durant aquest mes la llista provisional d’admesos i exclosos amb un període per presentar al·legacions. Els requisits per als aspirants són haver complert els 18 anys, tenir el títol de l’ESO, no patir cap malaltia i tenir la residència a quinze quilòmetres, com a màxim, del parc que es vol adscriure. Aquest últim punt va disparar fa un parell de setmanes, com va avançar SEGRE, les alarmes d’Asbovoca (Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya), que va detectar diversos casos de candidats que s’han empadronat, o ho han intentat, en municipis on no viuen, com el cas d’un jove de Castelló que va estar a Almacelles sol·licitant empadronar-se per poder presentar-se a les proves d’allà. El president d’Asbovoca, Josep Maria Alcalà, va explicar que “l’objectiu final és arribar a ser bomber funcionari i això és com un pas previ perquè fan el curs i pràctiques. Necessitem gent compromesa amb el territori ja que és bàsic per donar un bon servei”. Reclamen que siguin desqualificats.

De cara al mes de novembre, està prevista la publicació de les llistes definitives, que són per parc. Aleshores començarà un llarg procés de selecció amb proves teòriques i físiques (amb cinc exercicis: cursa de llançadora, circuit d’agilitat, exercici aquàtic, pressió sobre banc i pujada de corda). Posteriorment, tindrà lloc una avaluació psicològica, una entrevista personal, un reconeixement mèdic i una prova d’aptitud de català i castellà. La segona fase, que és la de formació, inclou un curs de 500 hores. I, per finalitzar, 380 hores més de pràctiques als parcs. Es calcula que no entraran a l’escala activa fins a la tardor de l’any que ve.

Els 26 parcs de Lleida (de voluntaris i mixtos) compten actualment amb aproximadament 650 voluntaris.

tracking