SEGRE

HISENDA RECAPTACIÓ

Tancats a Lleida tretze punts de cobrament d’impostos de l’Agència Tributària catalana

La Generalitat rescindirà el contracte que té amb els registradors de la propietat per a la liquidació d’impostos || La hisenda catalana reforçarà el servei amb quinze delegacions més, dos a Lleida

Una placa de l’Agència Tributària (Tributs de Catalunya) a la seu de recaptació de la Diputació.

Una placa de l’Agència Tributària (Tributs de Catalunya) a la seu de recaptació de la Diputació.

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les 53 oficines liquidadores d’impostos cedides a la Generalitat que actualment hi ha a Catalunya (13 a Lleida) en virtut d’un acord amb l’Agència Tributària de Catalunya deixaran de funcionar com a tals. La hisenda catalana preveu rescindir els convenis amb els registradors de la propietat que treballen com a liquidadors d’aquests tributs: transmissions patrimonials i actes jurídics documentals, successions i donacions, entre d’altres.

A Lleida suposa tancar les oficines tributàries de les capitals de comarca que en tenen una

Al contrari, la Generalitat obrirà 15 noves delegacions de l’Agència Tributària a Catalunya el 2017, dos de les quals a les comarques lleidatanes, a la Seu d’Urgell i a Lleida capital. La voluntat del Govern és assumir totes les funcions tributàries que ara fan els registradors de la propietat. El conveni amb els registradors de la propietat finalitza en realitat l’octubre de l’any vinent, però la Generalitat vol denunciar-lo i deixar-lo sense vigència ben aviat. Són 53 oficines i 277 empleats a Catalunya. A Lleida, suposa el tancament de les oficines tributàries de Vielha, Sort, la Seu d’Urgell, Solsona, Tremp, Cervera, Tàrrega, les Borges Blanques, Lleida (4 oficines) i Balaguer.

Segons la conselleria d’Economia i Hisenda, en una segona fase del desplegament i amb l’objectiu de reforçar la proximitat del servei de l’ATC, la Generalitat assegura que el dèficit territorial es cobrirà a través de les 142 oficines de la xarxa de finestreta única de tributs de Catalunya que comparteix amb els ajuntaments i les diputacions. En aquest punt, la Generalitat preveu incorporar els 277 empleats que fins ara liquidaven impostos des dels registres de la propietat.

Per la seua banda, els registradors de la propietat creuen que la mesura és errònia perquè la Generalitat deixarà d’abonar els 25 milions d’euros anuals que contempla el conveni. A més, adverteixen del risc de col·lapse, que pot ocasionar unes pèrdues de 300 milions anuals d’euros més. Les oficines dels registradors revisen un 1.000% més que les de l’ATC i recapten un 100% més. Així mateix, els alcaldes de les Borges, Balaguer, Tremp i Cervera van apuntar ahir que el tancament d’aquestes oficines no ha de suposar la pèrdua del servei a la ciutadania i que obligui a desplaçaments. No obstant, a l’espera de més informació, van assegurar que aquest servei hauria de ser compensat amb la xarxa de finestra única tributària i disposar, així, d’un servei de proximitat als veïns com l’actual.

tracking