SEGRE

TRIBUNALS MENORS

A judici un veí de Vielha acusat d’abusar de la seua filla de 12 anys

La Fiscalia demana per a l’home una condemna d’onze anys de presó i deu més d’allunyament || Serà jutjat dijous que ve a l’Audiència Provincial

Array

Array

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Provincial de Lleida jutjarà dijous vinent un veí de Vielha de 39 anys acusat d’abusar sexualment de la seua filla quan aquesta tenia 12 anys. La Fiscalia sol·licita que sigui condemnat a onze anys de presó com a autor d’un delicte d’abús sexual a una menor de 13 anys amb accés carnal. Així mateix, sol·licita una ordre d’allunyament de 500 metres durant deu anys més i que indemnitzi la víctima amb 30.000 euros pels danys morals i que tampoc es pugui comunicar amb ella.

Els abusos, segons l’escrit d’acusació del Ministeri Públic, van tenir lloc el 16 d’agost del 2014 al domicili familiar on vivia la parella amb els seus dos fills, un nen i la víctima, nascuda el novembre del 2001. Pel que sembla, quan l’home es trobava tot sol amb la seua filla, van tenir lloc tres episodis d’abusos sexuals entre la tarda i la nit. Un dels episodis va ocórrer quan tots dos es trobaven asseguts al sofà mirant la tele, i “el processat, amb ànim libidinós, li va realitzar diversos tocaments”. Posteriorment, va entrar a la seua habitació, on la va obligar a mantenir relacions sexuals. El processat, segons l’escrit de la Fiscalia, va causar una lesió a la vulva de la menor d’edat.

Ribó diu que l’abús sexual infantil està “infradetectat” i falten mitjans per combatre’l

La vista oral està previst que se celebri en dos sessions, la primera de les quals serà el dijous dia 13. Hauran de declarar l’acusat, la víctima, que en l’actualitat té catorze anys, i la mare, així com metges, psicòlegs i pèrits que van atendre la menor. La segona sessió del judici és programada per al dia 26 d’octubre.

El síndic alerta que només es detecta l’1% dels casosEl síndic de Greuges, Rafael Ribó, va alertar ahir de la “infradetecció” de l’abús sexual infantil i va denunciar les carències en les mesures per combatre’l. Ribó va remarcar que “és un fenomen que es manté sovint ocult i que presenta enormes dificultats per ser detectat”. Estudis recents estimen una prevalença de la victimització sexual de prop del 15%. Així mateix, segons els atestats policials, l’any passat es van detectar només 644 possibles víctimes, però se n’haurien registrat moltes més. Una trentena de casos van tenir lloc en escoles; set en instituts, i dotze en centres de menors.

tracking