SEGRE

POLÍTICA JORNADA REIVINDICATIVA

Alcaldes i edils de Lleida obriran els ajuntaments per la Hispanitat

La Fuliola, Ciutadilla o Almenar estaran actius || Linyola demanarà als seus veïns que col·laborin amb tasques de manteniment del municipi

El casal El Rostoll ha presentat els actes de la festa reivindicativa.

El casal El Rostoll ha presentat els actes de la festa reivindicativa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Diversos ajuntaments de la demarcació de Lleida, sobretot governats per Esquerra Republicana, ja han anunciat que dimecres vinent, 12 d’octubre, dia de la Hispanitat, serà per a ells una jornada laborable com a acte de reivindicació de la independència de Catalunya. Al Pla d’Urgell hi ha Linyola, on el consistori no només treballarà per al municipi, sinó que proposarà als veïns que també ho facin.

La iniciativa consisteix que aquells veïns que vulguin hi col·laborin duent a terme tasques de manteniment com jardineria, neteja d’equipaments públic o pintar mobiliari, segons va explicar ahir l’alcalde, Àlex Mases. Serà la primera vegada que aquest consistori porta a terme aquesta iniciativa popular. Per informar els veïns, publicarà un ban a començaments de setmana.

El consistori de Mollerussa farà festa però ha donat permís perquè se celebri el mercat setmanal

Al municipi de Bell-lloc d’Urgell, l’alcalde, Carles Palau, també treballarà en horari de mitja jornada al consistori municipal.

A la comarca de l’Urgell, els ajuntaments de la Fuliola i Ciutadilla, també governats per ERC, estaran oberts al públic, com si fos un dia feiner. L’alcalde de la Fuliola, Eduard Piera, explica que “és una jornada festiva imposada, que no compartim ja que no ens identifiquem amb el dia de la Hispanitat.” Seran els mateixos alcaldes que obriran les portes dels dos consistoris en horari de matí. Al Segrià, també obrirà les portes l’ajuntament d’Almenar.

D’altra banda, a la Seu d’Urgell, encara que el consistori manté la festivitat del dia 12, regidors i militants d’ERC han decidit treballar, també per al municipi, duent a terme tasques de manteniment, igual que a Linyola.

A Mollerussa, el consistori mantindrà el dia de festa però sí que ha donat permís perquè se celebri el tradicional mercat setmanal de dimecres, que es fa al matí als carrers més cèntrics de la capital del Pla d’Urgell. Així es va decidir aquest dijous passat en una junta de govern celebrada per l’entitat municipal i després d’una petició dels paradistes.

Membres d’El Rostoll van assenyalar que “no volem celebrar l’inici d’un genocidi”.

El Rostoll de Tàrrega organitza una jornada contra la HispanitatEl casal popular El Rostoll de Tàrrega organitzarà una jornada festiva reivindicativa contra la Hispanitat a la plaça dels Àlbers, que consistirà en un dinar popular, un concert a càrrec d’Albert Sala, cantant de La Terrasseta de Preixens, i la presentació de dos llibres del fotoperiodista Jordi Borràs.

tracking