SEGRE

FIRES GASTRONOMIA

Alfarràs preveu disposar de la marca Préssec de Pinyana enguany mateix

Negocia amb un veí que la té registrada de cara a la propera edició de la fira || El certamen assoleix el 2017 els 25 anys i vol utilitzar-la per a la fruita fresca

Els visitants a la 24a Fira del Préssec de Pinyana van gaudir d’aquesta fruita en totes les seues variants.

Els visitants a la 24a Fira del Préssec de Pinyana van gaudir d’aquesta fruita en totes les seues variants.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Alfarràs, Kleber Esteve, treballa juntament amb un gabinet d’advocats per poder utilitzar la marca Préssec de Pinyana en la fruita fresca a finals d’aquest any, després d’aconseguir el 2015 poder utilitzar-la tant per a la fira a què dóna nom com en productes derivats d’aquesta fruita. Esteve espera poder arribar a un acord amb el veí del municipi que té la marca registrada per evitar portar el tema al jutjat, si bé no descarta aquesta possibilitat ja que “ens interessa poder fer un ús total de la marca de cara a l’edició vinent, que coincidirà amb el vint-i-cinquè aniversari”. L’alcalde va fer aquestes declaracions en el marc de la 24a Fira del Préssec de Pinyana, que va arrancar ahir a Alfarràs amb una cinquantena d’estands i fent una aposta clara per l’ús culinari d’aquest producte. La mostra, que es prolongarà fins al dia d’avui, va començar amb un concurs gastronòmic de tapes i una presentació d’amanides i vinagretes marinades amb préssecs de Pinyana, entre molts altres actes. La fira compta en aquesta nova edició amb diverses novetats entre les quals destaca una conferència sobre l’ús dels drons en l’agricultura, mostres i tallers d’artesania local i una demostració de préssecs en conserva de les mestresses de casa del poble.

Esteve va afirmar que la fira “és un atractiu per a la gent de la comarca i una defensa del préssec de Pinyana, una fruita tardana molt característica per ser molt dolça i tenir un toc cruixent”, cosa que “afavoreix la seua sortida al mercat ja que aparèixer en un moment òptim per omplir el buit en la venda d’aquest tipus de fruites durant aquesta època”.

Dades diàries o setmanals del preu de la fruitaEl director general d’Alimentació, Antoni Díaz, que va inaugurar la fira, va afirmar que amb la llei prevista per declarar d’interès estadístic el sector fructícola, podran recollir informació de forma diària o setmanal sobrepreus i volum de producció. Díaz també va animar els productors de préssec de Pinyana a exportar a nous mercats com el xinès.El director general d’Alimentació, Antoni Díaz, que va inaugurar la fira, va afirmar que amb la llei prevista per declarar d’interès estadístic el sector fructícola, podran recollir informació de forma diària o setmanal sobrepreus i volum de producció. Díaz també va animar els productors de préssec de Pinyana a exportar a nous mercats com el xinès.

tracking