SEGRE

COMUNICACIONS LÍNIA FÈRRIA

FGC ja pot circular per tota la línia de la Pobla sense l’ajuda de Renfe

L’Estat autoritza que els trens entrin i surtin de l’estació de Lleida operats per Ferrocarrils || Maquinistes de l’Estat conduïen en aquests 1,9 quilòmetres

El tren de la línia de la Pobla va ser operat ahir ja per maquinistes de FGC a l’estació de Lleida.

El tren de la línia de la Pobla va ser operat ahir ja per maquinistes de FGC a l’estació de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els trens de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) poden circular des d’ahir per tota la línia de Lleida-la Pobla sense l’assistència de Renfe per entrar i sortir de l’estació de la capital del Segrià. FGC ja disposa del certificat de seguretat concedit per l’Agència Estatal de Seguretat Ferroviària, l’únic requisit que faltava després d’obtenir el mes de juliol passat llicència perquè els trens hi operessin. Els dos nous combois de la línia es van posar en servei el 25 de juliol, quan FGC va rebre el vistiplau de l’Estat perquè els trens poguessin circular pels 1,9 quilòmetres de via d’entrada a l’estació de Lleida que formen part de la xarxa bàsica d’interès general de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries, Adif. No obstant, era necessari que un maquinista de Renfe pugés al tren per fer aquest tram. Els maquinistes de Renfe baixaven a Alcoletge. El conseller de Territori i Sostenibilitat va celebrar que l’autorització arribés a la fi, encara que va remarcar les traves que ha suposat. “Amb aquest permís acabem amb l’absurditat de fer pujar un maquinista per recórrer un petit tram. Una vegada més la burocràcia posa pals a les rodes”, va lamentar. Malgrat que en aquests dos mesos i mig s’ha comptat amb la col·laboració de Renfe perquè els usuaris poguessin beneficiar-se d’un servei amb més freqüències, el conseller va destacar que els obstacles d’Estat han estat “incomprensibles” ja que els nous trens de FGC podien circular per 89 quilòmetres de traçat menys pels 1,9 d’entrada a l’estació de Lleida. Els dos trens que van començar la seua etapa a finals de juliol han servit per donar impuls a la línia, ja que el temps del trajecte s’ha reduït entre quinze i vint minuts (d’una hora i 50 minuts a una hora i mitja). Aquest impuls queda reflectit amb les bones xifres respecte als viatgers.

Així doncs, el mes de setembre la demanda va ser de 13.370 viatgers, xifra que representa 8.832 més respecte als 4.532 passatgers transportats en el mateix període del 2015. Segons assenyala el conseller Josep Rull, aquesta llicència obre noves possibilitats respecte a la possible liberalització del mercat ferroviari espanyol.

Text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text

La intervenció serà realitat gràcies a la partida econòmica obtinguda a través del programa europeu Interreg, coordinada pel consell del Pallars Jussà, que preveu altres projectes als Pallars. En el finançament de la millora també col·laborarà la Generalitat i el mateix consistori. L’edifici de l’estació és propietat municipal des de fa poc més d’un any.

El febrer del 2015, la Generalitat es va comprometre a donar una subvenció de 30.000 euros per facilitar la rehabilitació, que costarà més de 300.000 euros.

Finançament per renovar l’estació de la Pobla de SegurL’ajuntament de la Pobla de Segur ja disposa del finançament necessari per a la rehabilitació de l’edifici de l’estació de tren, en desús i molt degradada en els últims anys. Segons l’alcalde, Lluís Bellera, el consistori té previst instal·lar-hi una oficina de turisme, un centre d’interpretació de Collegats-Boumort i un espai dedicat a la BTT.

tracking