SEGRE

EXÈRCIT FORMACIÓ

L’AGBS de Talarn manté la xifra d’alumnes i Defensa n’assegura el futur

Més de 500 aspirants reben formació per a sergent fins al mes de desembre

Visita el passat dia 2 del club de vehicles històrics a Talarn.

Visita el passat dia 2 del club de vehicles històrics a Talarn.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un total de 503 alumnes van iniciar el mes de setembre passat el curs a l’Acadèmia General Bàsica de Suboficials de Talarn per optar al cos general de l’Exèrcit en grau de sergent. Es tracta de 477 homes i 26 dones que s’estaran al centre fins al mes de desembre. Uns altres 18 alumnes reben formació com a músics militars. La xifra d’alumnes del curs general es manté sobre el mig miler, encara que és lleugerament inferior a la del 2015, quan van ingressar 512 alumnes aspirants al grau de sergent.

Severo Viñuales, suboficial major de l’AGBS de Talarn, va explicar que durant la inauguració del curs el passat 5 de setembre representants del ministeri de Defensa van assegurar novament el futur de l’Acadèmia de Suboficials del Jussà, tres anys després que tanqués durant vuit mesos i la seua continuïtat quedés en dubte.

Ara, amb un nou pla d’estudis, Talarn ha recuperat l’activitat pràcticament durant tot l’any. Entre el setembre i el desembre s’hi imparteix el curs ordinari. Posteriorment, entre el gener i el maig un altre mig miler d’alumnes segueixen un curs a distància, sota la tutela del professorat de Talarn, i passen entre dos i tres setmanes (del març al maig de forma gradual) al centre del Jussà per finalitzar l’ensenyament.

L’Acadèmia imparteix també les maniobres Minerva i posteriorment, entre el juny i el juliol, rep els 1.200 alumnes que duen a terme les proves per ingressar en el curs per al grau de sergent.

Entre aquestes i altres convocatòries el centre de Talarn rep al cap de l’any uns 1.800 alumnes, segons Viñuales. L’AGBS manté a més els convenis amb municipis del Jussà i el consell comarcal. El passat cap de setmana va acollir una trobada del Club de Vehicles Històrics de Lleida.

tracking