SEGRE

infraestructures

Avança la concentració parcel·lària del Segarra-Garrigues a Arbeca, els Omellons i la Floresta

Els propietaris ja poden entrar a cultivar les noves finques

Obres al canal principal Segarra-Garrigues.

Avança la concentració parcel·lària del Segarra-Garrigues a Arbeca, els Omellons i la FlorestaSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d’Agricultura de la Generalitat va publicar el passat 28 de setembre, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), la resolució per la qual es dóna la presa de possessió provisional de les noves finques de la zona concentrada dels termes municipals d’Arbeca, els Omellons i la Floresta.

Així, des de l’endemà d’aquesta publicació, els propietaris ja poden entrar a cultivar les noves finques, si bé els antics propietaris dels terrenys plantats d’ametllers tenen dret a la producció obtinguda fins a l’1 de novembre de 2016, i els de terrenys plantats d’oliveres el tenen fins a l’1 de febrer de 2017. A més, els propietaris i cultivadors estan obligats a respectar els camins, drenatges i servituds antigues necessaris per a l’accés normal i el cultiu de les finques de la zona fins que s’entregui l’ús de la nova xarxa de camins i drenatges.

Aquesta concentració parcel·lària, acordada per Decret de març de 2006, inclou 2.660 hectàrees, que inicialment estaven estructurades en 1.646 parcel·les de 715 propietaris. Ara, amb la concentració, el nombre de finques s’ha reduït fins a 1.114, i la superfície mitjana de cada finca ha passat

tracking