SEGRE

PROJECTES RAMADERIA

Pastors creen un web per a la venda directa de carn

El portal també promociona l’ofici i els productes de proximitat || Compta amb uns quinze professionals de Lleida

Foto de família d’alguns dels impulsors del projecte.

Foto de família d’alguns dels impulsors del projecte.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un grup de pastors catalans, entre ells una quinzena de la província de Lleida, ha impulsat el nou portal d’internet Pasturem.cat, que té per objectiu fomentar la venda directa de carn, llana, pells o productes lactis, així com donar rellevància a l’ofici de pastor, defensar la preservació ambiental que porten a terme els ramats i promoure el consum de productes de proximitat. El projecte, que està impulsat pel col·lectiu Enramats, va nàixer a través d’un grup de

WhatsApp

i actualment ja compta amb mig centenar d’associats.

El portal, que compta amb el suport del departament d’Agricultura de la Generalitat, incorpora un mapa interactiu que permet visualitzar on es troba cadascun dels associats, a banda d’oferir informació sobre les respectives explotacions, els tipus de ramats i els productes que es venen.

“La voluntat és que la pàgina ens ajudi a reduir intermediaris i potenciar els productes de proximitat per, d’aquesta manera, aconseguir una retribució justa”, va afirmar Marc Barrera, un dels impulsors del portal al costat d’altres lleidatans com Jaume Puigpelat (Solsonès) i Anna Plana (Pallars Sobirà). El web es complementa amb vídeos en els quals s’explica cada una de les facetes que té l’ofici de pastor.

“Volem que sigui un portal viu i que vagi creixent amb diferents aportacions”, va precisar Barrera.

tracking