SEGRE

política

Prop d'una vintena d'ajuntaments lleidatans treballaran el 12-O

Un jutge prohibeix al consistori de Badalona obrir aquest dimecres

La façana de l'ajuntament d'Almenar

Prop d'una vintena d'ajuntaments lleidatans treballaran el 12-OSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop d'una vintena d'ajuntament de Lleida tenen previst obrir aquest dimecres 12 d'octubre. Es tracta de consistoris governats per ERC els funcionaris dels quals treballaran per atendre ''consultes i suggeriments'' de la ciutadania, segons fonts del partit republicà.

Es tracta de Sant Guim de la Plana, Sant Guim de Freixenet, i Montoliu de Segarra a la Segarra; Torrebesses, Llardecans, i Almenar al Segrià; Torregrossa, Bellvís, Linyola i Bell-lloc d'Urgell al Pla d'Urgell; el Soleràs i la Granadella a les Garrigues; Torrelameu, a la Noguera; Bellcaire d'Urgell, la Sentiu de Sió, Montgai i Agramunt a l'Urgell; i Coll de Nargó a l'Alt Urgell.

L'ajuntament de Badalona no podrà obrir

D'altra banda, un jutge ha donat la raó a la Delegació del Govern a Catalunya i ha prohibit a l'Ajuntament de Badalona (Barcelona) obrir aquest dimecres els seus locals al públic i a treballadors, davant del "perjudici irreparable" que suposaria a l'interès general o col·lectiu en la celebració del 12O.

En un auto, contra el que no cap recurs, el titular del jutjat contenciós 14 de Barcelona acorda adoptar les mesures interessades per la Delegació del Govern i, en conseqüència, suspèn cautelarment l'efectivitat de qualsevol actuació administrativa del consistori de Badalona "que tingui per objecte o finalitat l'obertura dels seus locals i dependències, al públic o als empleats públics d'ell dependent, durant el dia 12 d'octubre de 2016".

L'Ajuntament de Badalona ha anunciat que acatarà la resolució d'un jutjat barceloní contra la seva voluntat de permetre que els treballadors municipals bescanviessin el festiu Dia de la Hispanitat pel 9 de desembre, però els edils acudiran a les portes del consistori per atendre ciutadans.

tracking