SEGRE

MUNICIPIS OBRES

Balaguer xifra en 400.000 euros els danys per la riuada

Les principals afectacions se centren en el barranc dels Rucs i el carrer Barri Nou || El consistori demanarà ajuts a Governació

Divendres es va obrir al trànsit l’accés de Gaspar de Portolà.

Divendres es va obrir al trànsit l’accés de Gaspar de Portolà.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Balaguer ha xifrat en 400.000 euros els danys ocasionats per la riuada del mes de setembre passat als carrers, immobles, equipaments municipals i vies de la capital de la Noguera. L’alcalde, Jordi Ignasi Vidal, va assegurar que els informes dels tècnics determinen que els més greus se centren en el barranc dels Rucs, un camí urbà que hi ha darrere de la muralla medieval, que va quedar totalment arrasat per la força de l’aigua i que serà el que necessitarà més inversió per reposar tots els desperfectes de ferm i canonades. Així mateix, va apuntar que una altra de les vies més afectades és el carrer Barri Nou, la claveguera del qual ha quedat totalment “inservible” i haurà de ser renovada. “Només aquesta actuació requerirà una inversió de més de 100.000 euros”, va assegurar Vidal.

El netejador de la piscina coberta, el grup electrogen del teatre municipal, part dels camerinos i una zona del fals sostre del Museu de l’Or són altres dels danys que s’han registrat en equipaments públics. Vidal va recordar que la setmana passada es va obrir al trànsit l’accés a la plaça Mercadal pel passatge Gaspar de Portolà, on l’aigua va aixecar la majoria de les llambordes.

La piscina coberta ha obert al públic després de més de quinze dies tancada a l’inundar-se les bombes

El consistori de Balaguer s’acollirà a una línia d’ajuts que la conselleria de Governació té habilitats per a aquest tipus de casos produïts per pluges torrencials. En aquest sentit, l’alcalde va apuntar que l’import total de danys serà més elevat, perquè en els 400.000 euros no s’inclou ni la mà d’obra ni les actuacions que ja s’han sufragat des del consistori. Així mateix, va confiar que abans de final d’any s’hagin finalitzat les obres de millora. No obstant, l’alcalde de la capital de la Noguera va advertir que algunes de les actuacions previstes per a aquest últim trimestre de l’any podrien quedar ajornades fins a l’any que ve. D’altra banda, va descartar la possibilitat d’avaluar la zona com a “catàstrofe” per demanar ajuts. No obstant, informarà particulars, empreses i comunitats de veïns d’una línia d’ajuts oberta a través de la subdelegació del Govern.

tracking