SEGRE

SEGURETAT FAUNA

Els Rurals multen quatre pescadors a Santa Anna i Mont-rebei

Dos havien acampat i tenien una barbacoa portàtil

Imatge de l’acampada il·legal detectada pels Agents Rurals.

Imatge de l’acampada il·legal detectada pels Agents Rurals.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Agents Rurals del departament d’Agricultura van denunciar el cap de setmana passat tres pescadors a l’embassament de Santa Anna per navegar amb barques no matriculades i fer foc amb una barbacoa portàtil. La pràctica de navegar sense matrícula els pot representar una sanció de 500 euros. Així mateix, per fer foc amb una barbacoa portàtil s’enfronten a una possible multa que pot anar dels 100 als 600 euros. Pel que sembla, els pescadors havien fet nit a la zona, ja que també disposaven de dos tendes d’acampada.

En aquest mateix paratge, també van obrir expedient a una altra persona per no tenir llicència de pesca ni permís de la zona de pesca. En aquest cas, la sanció pot ser de 120 euros. D’altra banda, també van sorprendre a un pescador furtiu al congost de Mont-rebei. En el seu cas, la sanció pot anar dels 301 als 3.000 euros.

El furtiu localitzat al congost de Mont-rebei s’enfronta a una multa que pot arribar als 3.000 euros

Els Rurals han intensificat en els últims anys la vigilància per denunciar furtius. Així, per exemple, els treballs de vigilància que durant els últims cinc anys han portat a terme als embassaments de Rialb i d’Oliana han reduït en un 90 per cent la presència de pescadors furtius, especialment de nit. Al començament, es van arribar a comptabilitzar una vintena de denunciats cada nit.

D’altra banda, els Agents Rurals van inspeccionar fa uns dies el desmuntatge de diverses vies d’escalada a la zona coneguda com el Foradot, al municipi d’Abella de la Conca, al Pallars Jussà. Els escaladors van ser els encarregats de l’operació de treure els ancoratges, que es va efectuar a petició de l’ajuntament del municipi.

tracking