SEGRE

12-O

Lleida encapçala a Catalunya l'obertura d'ajuntaments per la festa de la Hispanitat

Uns 28 consistoris de Ponent i el Pirineu, la majoria d’ERC i la CUP, però també del PDC, així com el president de la Diputació, van obrir les portes

L'alcalde de Torrelameu, Carles Comes, atenent un veí aquest dimecres a la seu del consistori.

Lleida encapçala a Catalunya l'obertura d'ajuntaments per la festa de la HispanitatÒscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els ajuntaments de Lleida van encapçalar aquest dimecres a Catalunya l’obertura de les seus consistorials per permetre que alcaldes, regidors i fins i tot funcionaris poguessin anar a treballar tot i ser la Fiesta Nacional de España i dia de la Hispanitat. Van ser al voltant de 28 ajuntaments a Lleida i una cinquantena en el conjunt de Catalunya els que van mantenir algun tipus d’activitat. Almenys Linyola i Torrelameu van obrir com si es tractés d’un dia feiner i van donar la possibilitat als empleats municipals de treballar. L’ajuntament de Linyola va obrir amb el 90% de la plantilla treballant. Va començar el dia amb un esmorzar esmorzar popular per convidar treballadors i veïns a treballar per al municipi.

En tots els casos, la jornada es va desenvolupar amb plena normalitat i cap ajuntament no va rebre cap notificació convidant-lo a tancar les portes, com sí que va ocórrer dimarts a Badalona. A la majoria dels ajuntaments van ser els alcaldes o alguns edils els que van obrir les portes de la seu consistorial. També el president de la Diputació, Joan Reñé, va fer públic a través de les xarxes socials que si bé la corporació estava tancada, l’equip de govern “no celebra la Hispanitat”. A Montgai, el consistori va aprofitar la jornada per posar al servei dels veïns una bústia de Pandora per rebre propostes o suggeriments. A Lleida, van anar a la Paeria regidors d’ERC i de la Crida.A la resta de Catalunya, també van treballar amb normalitat el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, i el conseller de Salut, Toni Comín, que van visitar les Urgències de l’hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Diversos consellers de la Generalitat van mantenir les seues jornades laborals. Governació va mantenir, per exemple, una reunió amb el consell de direcció de la conselleria.

tracking