SEGRE

CONFLICTE RAMADERIA

Les vaques de la Baronia de Rialb, confiscades i traslladades a Maials

Mesura cautelar d’ajuntament i Agricultura per evitar que s’escapin || Els caps de bestiar passen el control sanitari, tot i que no es millora la seguretat de la finca

El ramat de vaques a prop del pont sobre la cua de Rialb a Politg.

El ramat de vaques a prop del pont sobre la cua de Rialb a Politg.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les vaques díscoles que molesten veïns de la Baronia de Rialb seran confiscades i traslladades a una finca propietat de la Diputació a Maials. Segons la conselleria d’Agricultura, l’ajuntament de la Baronia ha imposat una mesura cautelar per poder confiscar els animals que s’escapen de la finca La Fabregada, perquè siguin traslladats a aquesta propietat de l’ens provincial, arran d’un acord entre l’ajuntament i la conselleria d’Agricultura.

S’ha de recordar que el consistori ja va emetre un decret per retirar la llicència d’activitat al considerar que els animals es trobaven en estat d’abandó i sense cap control sanitari ni de seguretat. Així mateix, fonts d’Agricultura van explicar ahir que aquesta mateixa setmana les vaques han passat els controls sanitaris (caducats des del mes de juny passat), i a falta de tenir els resultats definitius, “els animals es troben en bon estat”, van apuntar.

Tanmateix, el titular de la finca no ha portat a terme mesures per augmentar la seguretat del camp clos per on s’escapen els animals. El mes de setembre passat, Agricultura va instar el ramader a prendre mesures de seguretat a l’explotació. De fet, se li van obrir dos expedients sancionadors per permetre que els animals sortissin de la finca. Per la seua banda, l’alcalde de la Baronia de Rialb, Antonio Reig, va apuntar que mentre no es faci efectiva la retidada de la llicència d’activitat, el procés de la qual és llarg i requereix diverses fases, ha pres aquesta mesura cautelar per evitar que envaeixin altres propietats del municipi fins que no es compleixin tots els requisits que dicta la normativa.

S’ha de recordar que des del novembre del 2015 els Agents Rurals han denunciat fins en vint ocasions el titular dels animals per infringir la llei de Protecció Animal i per no impedir la fugida dels animals de la seua explotació. En tots els casos feien fotografies, registraven les coordenades on es trobaven els caps de bestiar per determinar la parcel·la i a través dels cròtals confirmaven que eren els del ramader.

Agricultura, en aquest sentit, ajudarà l’ajuntament a fer el trasllat, “ja que el consistori no disposa de mitjans per fer-ho”, van dir.

tracking