SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Una nena de Vielha acusa el pare d'abusar d'ella 3 vegades en un dia

La menor confirma en el judici els tocaments que va patir quan tenia 12 anys || L’acusat nega els fets, pels quals la Fiscalia sol·licita 11 anys de presó

Vista de l’acusat ahir durant el judici celebrat a l’Audiència Provincial de Lleida.

Vista de l’acusat ahir durant el judici celebrat a l’Audiència Provincial de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida va acollir ahir el judici contra un veí de Vielha, X.R.A., de 39 anys, acusat d’abusar sexualment de la seua filla quan aquesta tenia 12 anys, tocaments que la menor, ara de 14, va relatar durant la vista oral. Segons el testimoni de la nena, va ser sotmesa a tres episodis d’abusos sexuals en un sol dia, el 16 d’agost del 2014, tots a l’habitatge que compartien amb la mare i el germà de la víctima, de la mateixa edat. El primer, segons la nena, va succeir quan tots dos es van quedar sols a casa mentre la mare portava el germà a classes de repàs. Més tard, després de sopar i mentre l’acusat estava amb la nena al sofà tapats amb una manta, aquest li va fer tocaments, mentre la mare i el germà eren a l’habitació. I el tercer, ja a la nit, es va produir quan la menor ja era al llit i es va despertar al notar que el seu pare li feia tocaments. La menor va explicar que aquella nit no va poder dormir i que no podia estirar-se al seu llit perquè li feia “fàstic” i que va esperar al matí per explicar el que havia succeït a la seua mare, que, a l’assabentar-se’n, va portar la menor a Urgències i va denunciar els fets.

Durant la seua declaració, l’acusat va negar els fets i va assenyalar que quan era al sofà amb la seua filla li feia pessigolles per sota de la manta, a la qual cosa la menor va respondre que no era així. Davant de la presència de semen en peces de roba de la nena, com ara el pijama i la funda nòrdica, l’acusat va assenyalar que es devien a què hores abans havia mantingut relacions sexuals amb la seua dona al llit de la nena, extrem que la mare de la menor va negar durant el judici.

En la vista també van declarar pèrits forenses que van confirmar les restes biològiques trobades a les peces recollides a l’habitació de la nena, amb l’ADN del pare i de la víctima, però no de la dona. Per la seua part, la pediatra i la metge forense que van atendre la menor van confirmar la credibilitat dels fets relatats. El judici continuarà el proper 24 d’octubre amb la declaració de més testimonis.

Per aquests fets, la Fiscalia sol·licita onze anys de presó per un delicte d’abús sexual a menor de 13 anys amb accés carnal i deu anys més de llibertat vigilada.

tracking