SEGRE

SUCCESSOS TRÀNSIT

Ferit crític un jove de la Seu d’Urgell al xocar contra un camió a l’N-145

El conductor, de 21 anys, va ser traslladat en helicòpter a l’Arnau després de la col·lisió a l’altura de les Valls de Valira || L’accident va causar retencions a la carretera

Estat en el qual va quedar el vehicle del jove ferit en la col·lisió a l’N-145 a les Valls de Valira.

Estat en el qual va quedar el vehicle del jove ferit en la col·lisió a l’N-145 a les Valls de Valira.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jove veí de la Seu d’Urgell de 21 anys, I.H.B., va resultar ferit de caràcter crític ahir a la tarda al col·lidir frontalment contra un camió articulat en el punt quilomètric 5 de la carretera N-145, que uneix la capital de l’Alt Urgell amb Andorra. Segons va informar la Direcció General d’Emergències, el xoc es va produir cap a les 15.15 hores al terme municipal de les Valls de Valira.

Per causes que encara es desconeixen, un vehicle Opel Astra de color gris i amb plaques espanyoles va col·lidir, mentre baixava del Principat, amb el vehicle de gran tonatge que feia el camí contrari. Es tracta d’un camió articulat de la marca Volvo amb matrícula andorrana.

Com a conseqüència de l’impacte, el conductor del turisme va resultar ferit de gravetat i inicialment va ser traslladat en ambulància, però l’estat del jove va empitjorar durant el trajecte i va acabar sent evacuat en un helicòpter medicalitzat fins a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida, on va ingressar a l’UCI. L’accident va provocar retencions puntuals a l’N-145 en els dos sentits de la marxa.

Els Mossos d’Esquadra, que van regular el trànsit, van donar pas alternatiu desviant els vehicles per part de la carretera antiga, que transcorre paral·lela a la via afectada.

En les tasques van participar també dos dotacions dels Bombers de la Seu i dos ambulàncies del SEM.

D’altra banda, un vehicle va bolcar després de sortir de la via en el quilòmetre 132 de la C-13 a Rialp, encara que el conductor no va resultar ferit. El sinistre va tenir lloc a les 18.38 hores, segons els Bombers.

Es dóna la circumstància que en aquest mateix punt ja s’han registrat més d’una dotzena d’accidents en els últims dies, cosa que ha portat el consell comarcal del Pallars Sobirà i l’ajuntament de Llavorsí a enviar un informe al Servei Territorial de Carreteres per exigir una solució immediata, que passaria, segons la seua opinió, per col·locar una capa de paviment antilliscant que cobreixi els 400 metres negres de la C-13 entre Rialp i Llavorsí.

La perillositat d’aquest tram s’agreuja quan hi ha episodis de pluges, com en els últims dies, segons el consell comarcal.

tracking