SEGRE

AGRICULTURA REG

Primers pistatxos a la finca Mas Colom de Tàrrega del Grup Borges

Més de 60 hectàrees en el Segarra-Garrigues

Imatge dels primers pistatxos a la finca Mas Colom de Tàrrega.

Imatge dels primers pistatxos a la finca Mas Colom de Tàrrega.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plantació del pistatxo s’adapta bé a la zona regable del canal Segarra-Garrigues. Així ho pot confirmar el Grup Borges, que tan sols un any i mig després de plantar els primers pistatxers a la finca Mas Colom de Tàrrega, el març del 2015, aquests ja han donat els seus primers fruits quan no estaven previstos fins d’aquí a cinc anys. Sembla que el pistatxer s’adapta bé al pla de Lleida perquè requereix hiverns freds i estius calorosos.

El coordinador del projecte, Antoni Pujol, va destacar ahir que “hem aconseguit més precocitat en la producció perquè utilitzem un peu híbrid en lloc d’un peu franc” i “cuidem al màxim el maneig dels arbres i la fertilització”.

La previsió és poder arribar a una producció de 500 kg per hectàrea en tan sols cinc anys

El Grup Borges va iniciar a finals del 2014 un projecte pilot per liderar la plantació de pistatxers a la demarcació de Lleida, que es coneix com el tercer motor del canal Segarra-Garrigues. Va començar plantant quinze hectàrees a la finca de Mas Colom de Tàrrega i es va comprometre a arribar a les cinquanta en cinc anys. Així mateix, també va fer una crida als agricultors de la zona perquè apostessin per aquest cultiu oferint-los assessorament i la compra i comercialització de tota la producció a preu de mercat. Segons Pujol, “en aquests moments hi ha 55 hectàrees plantades de pistatxers a la zona regable del Segarra-Garrigues, quinze a Tàrrega, trenta a Verdú i onze a Tudela, les últimes quaranta s’han plantat aquest any”.

La previsió és arribar a un mínim de 1.000 hectàrees. Pujol va destacar que la vida útil del pistachero és de cinquanta anys i que es preveu poder arribar a una producció de 500 kg per hectàrea en tan sols cinc anys i fins i tot arribar als 2.500 kg/ha amb el pas del temps.

tracking