SEGRE

política

El Govern estatal demana informació a 28 ajuntaments lleidatans per obrir el 12-O

Ponent, on més consistoris van treballar aquell dia

L'ajuntament de Torrelameu el passat 12 d'octubre.

El Govern estatal demana informació a 28 ajuntaments lleidatans per obrir el 12-OÒscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els subdelegats del Govern a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona s’han dirigit als alcaldes de 58 ajuntaments catalans, 28 dels quals de la província de Lleida, per demanar-los informació oficial sobre si, efectivament, van obrir les seues porta durant la festivitat del 12 d’octubre i quins serveis van prestar aquell dia.

La iniciativa s’emmarca en la polèmica generada a Catalunya sobre l’obertura dels esmentats consistoris durant el Día de la Hispanitat, tal com es va produir en l’Ajuntament de Badalona, on es va desobeir una ordre del jutge que obligava expressament a no obrir el consistori el 12-O.

Segons han informat fonts locals, les subdelegacions s’han dirigit a aquesta seixantena d’ajuntaments a partir de diferents informacions que asseguren que els esmentats consistoris, com el de Badalona, van obrir les seues portes el passat 12 d’octubre, Día de la Festa Nacional.

D’aquesta forma, se’ls ha requerit informació oficial sobre si efectivament els esmentats consistoris van estar oberts, quins serveis es van prestar a les dependències municipals i si en les mateixes van treballar empleats públics.

L’informe que remetin els alcaldes a les respectives subdelegacions del Govern ha d’incorporar una còpia de l’acord del ple municipal pel qual es va procedir a l’obertura dels respectius consistoris.

Dels 58 ajuntaments que van obrir les seues portes el Día de la Hispanitat, es calcula que 28 pertanyen a la província de Lleida; 14 a la de Barcelona; 12 a la de Girona i 4 a la província de Tarragona.

tracking