SEGRE

FIRES BALANÇ

Els artesans venen més de 4.000 quilos de formatge a la Fira de Sant Ermengol

Una de les parades de formatges de la Fira de Sant Ermengol.

Una de les parades de formatges de la Fira de Sant Ermengol.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La mil·lenària Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell va tancar amb èxit i els 45 artesans del formatge van vendre en dos dies més de 4.000 kg de formatge i productes lactis. El pavelló de degustacions va estar ple tot el cap de setmana i l’organització va dir haver venut més de 5.000 tiquets.

Els carrers de la capital de l’Alt Urgell es van omplir d’un públic ja fidel procedent de l’Alt Urgell, la Cerdanya, Andorra, la Catalunya central i Andorra. Aquest fet demostra, segons l’organització, que el certamen està consolidat com un esdeveniment nacional.

El guanyador del concurs popular de la fira de formatges, per votació popular, va ser el Tou de Casa Mateu.

La tinent d’alcalde de promoció econòmica de l’ajuntament de la Seu, Mireia Font, va fer un balanç “totalment positiu” i va afegir que “amb l’aposta ferma per aportar innovació a la tradició i a la qualitat, la fira vol continuar avançant per anar revalidant l’èxit de visitants i artesans i comerciants”.

També va destacar l’èxit de la primera Fira de Productes Ecològics del Pirineu i la Cuina del Formatge per degustar tapes elaborades amb formatge, que vol “potenciar-les com un element estratègic més de la Fira de Sant Ermengol”.

tracking