SEGRE

TRIBUNALS

L'acusat de l'assassinat de l'empresari de l'Albi cridarà testimonis

Se li imputen 13 càrrecs

L’acusat de l’assassinat de l’empresari de l’Albi cridarà testimonis en la seua defensa

L’acusat de l’assassinat de l’empresari de l’Albi cridarà testimonis en la seua defensa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Artur Segarra, únic acusat de l’assassinat de l’empresari de l’Albi (Garrigues) David Bernat a Bangkok, va virar aquest dilluns la seua estratègia de defensa davant els 13 càrrecs que se li imputen i va sol·licitar cridar a declarar a tres persones per sostenir el seu al·legat d’innocència, durant una vista prèvia a l’inici del judici oral.

L’advocat d’ofici que representa a Segarra, Kasem Pahungmahaka, va precisar a Efe que dijous vinent es reunirà amb l’acusat per obtenir les dades de les persones requerides en ordre de sol·licitar una citació judicial.

Fins a la present jornada, el testimoni del propi Segarra era l’única declaració prevista en l’estratègia de la defensa, que exposarà la seua versió a partir del 24 de febrer del 2017.

Els noms dels tres testimonis es troben entre els més de 2.000 folis que recopilen la instrucció policial del cas, va revelar l’acusat espanyol en la vista celebrada en el Tribunal Penal de Ratchadapisek, al nord de Bangkok.

Durant la sessió, Segarra va arremetre contra el lletrat que porta la seua causa, qui, segons la versió de l’acusat, "va tardar 93 dies en vindre a veure’m" a la presó per preparar la defensa.

Segrest, robatori, extorsió, falsificació de documents i destrucció de proves, entre d’altres, són delictes imputats a Segarra que se sumen a l’assassinat i posterior esquarterament del consultor espanyol.

En cas de ser trobat culpable, Segarra afronta una sentència màxima a la pena de mort.

El pròxim 1 de desembre està previst que comencin les vistes orals del judici, en el qual la Fiscalia cridarà 95 testimonis.

Els equips d’investigació van trobar rastres de sang del mort en una canonada del pis que Segarra tenia llogat a Bangkok on es va realitzar l’assassinat, conforme a l’exposat per les autoritats.

La Policia també assegura que compta amb nombroses imatges on es veuen junts a Segarra i Bernat abans de la desaparició del segon, així com captures de vídeo del sospitós comprant el material amb què suposadament va realitzar el crim i retirant els diners sostrets a la víctima.

Les restes sense vida del consultor Bernat van aparèixer en diversos trams del riu Chao Phraya, que creua Bangkok, uns deu dies després que arribés a la capital tailandesa el 19 de gener procedent de l’Iran, on habitualment residia i realitzava negocis.

Segarra va ser detingut el 7 de febrer al port de Sihanukville, al sud de Cambodja, on havia fugit dos dies abans, i va ser entregat un dia després a les autoritats tailandeses.

tracking