SEGRE

MUNICIPIS PROMOCIÓ

Aitona, bressol de sants i beats, planteja explotar el turisme religiós

Urbanisme debat avui un projecte per protegir la cova del Pare Palau i l’ermita

La cova del Pare Palau, enclavament que es vol protegir.

La cova del Pare Palau, enclavament que es vol protegir.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Aitona vol aprofitar que ha estat bressol d’una santa i dos beats (Santa Teresa Jornet, Francesc Palau i Josep Camí) per fomentar el turisme religiós. En aquest projecte ha començat a treballar el consistori, que compta amb el suport del pla per protegir l’àmbit de la Cova del Pare Palau i l’entorn de l’ermita i el poblat de Sant Joan de Carratalà (aquests últims, Béns Culturals d’Interès Nacional), que ha promogut la Congregació de Carmelites Missioneres i que avui passarà per la comissió d’Urbanisme. Segons explica l’alcaldessa, Rosa Pujol, la idea és unir les dos congregacions per promoure el turisme dedicat als fidels i seguidors de figures religioses carismàtiques.

Per la seua part, la congregació de les Germanetes d’Ancians Desamparats de Santa Teresa Jornet ha adquirit la casa on va nàixer la santa per fer-hi un museu visitable que obrirà el dia 9 de gener. “Crec que som un dels pocs pobles de Lleida en els quals es dóna aquesta circumstància i l’hem d’aprofitar”, va indicar Pujol. A més del pla especial urbanístic per a la cova del Pare Palau, la comissió també debatrà el projecte de la segona residència geriàtrica de Guissona, promoguda pel Grup Alimentari, i deu habitatges socials; una línia d’alta tensió entre Torre-serona i Rosselló i la normativa perquè els pagesos de la Portella construeixin magatzems sense que el disseny afecti l’espai aeri de l’aeroport de Lleida.

A debat el camp per a motos acrobàtiques a Albatàrrec? La comissió també analitzarà el pla especial per a la construcció d’un camp d’entrenament per a motos dedicades a les acrobàcies a l’aire a Albatàrrec promogut pel Club Lleides i que també preveu un circuit de supercròs. Segons indiquen fonts municipals, el complex s’ubicarà als afores, a prop de la carretera L-600 direcció a Alfés en terrenys rústics que s’ha de requalificar per poder començar les obres. A la reunió també s’estudiaran els plans i propostes per a la construcció i ampliació de més de 40 granges de boví i porcí.? La comissió també analitzarà el pla especial per a la construcció d’un camp d’entrenament per a motos dedicades a les acrobàcies a l’aire a Albatàrrec promogut pel Club Lleides i que també preveu un circuit de supercròs. Segons indiquen fonts municipals, el complex s’ubicarà als afores, a prop de la carretera L-600 direcció a Alfés en terrenys rústics que s’ha de requalificar per poder començar les obres. A la reunió també s’estudiaran els plans i propostes per a la construcció i ampliació de més de 40 granges de boví i porcí.

tracking