SEGRE

POLÍTICA CONFLICTE INSTITUCIONAL

El Govern central investiga 28 ajuntaments de Lleida per obrir per la festa nacional espanyola

La subdelegació els reclama informació sobre el 12-O, quins serveis van donar i si van treballar empleats públics || La majoria de consistoris són d’ERC, però n’hi ha alguns del Partit Demòcrata i de la CUP

L’ajuntament de Torrelameu va ser un dels que van obrir dimecres passat, 12 d’octubre.

L’ajuntament de Torrelameu va ser un dels que van obrir dimecres passat, 12 d’octubre.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern central investiga 28 ajuntaments de Lleida per obrir les portes com un dia feiner dimecres passat, 12 d’octubre, festa nacional espanyola i Dia de la Hispanitat. La llista dels 28 ajuntaments es va fer pública el mateix dia i, menys d’una setmana després, els alcaldes han començat a rebre sol·licituds d’informació, signades per la subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, en relació amb l’obertura dels consistoris en dia festiu nacional.

La delegació del Govern a Catalunya va confirmar ahir que en el conjunt de Catalunya s’ha cursat una petició d’informació a 58 corporacions locals, la meitat a Lleida, i la resta a Barcelona (14), Girona (12) i Tarragona (4). Fonts de la delegació van assenyalar que no es tracta de requeriments sinó només d’una petició d’informació i van descartar avançar quin serà el següent pas o bé si algun dels requeriments podria derivar en una denúncia. Val a recordar que la delegada del Govern, Llanos de Luna, va denunciar la setmana passada l’ajuntament de Badalona per la seua intenció d’obrir el 12-O. Inicialment el consistori va fer marxa enrere però dimecres va decidir finalment trencar la interlocutòria del jutge en la qual es prohibia obrir les portes al públic (vegeu més informació a la pàgina 20).

Manso dóna 20 dies als alcaldes perquè responguin la informació requerida sobre el festiu

L’escrit remès als alcaldes de Lleida pregunta als regidors, i demana d’acreditar la resposta a través d’un funcionari públic, si el consistori va obrir i quins serveis va prestar; si els empleats públics de l’ajuntament van treballar i demana una còpia de l’acord mitjançant el qual es va procedir a l’obertura de la seu consistorial. Almenys dos ajuntaments de Lleida, Torrelameu i Linyola, van obrir les portes després de donar la possibilitat als funcionaris de sumar-se a la jornada laboral i en el cas de Linyola va comptar amb l’assistència del 90% de la plantilla. La subdelegada concedeix en el seu escrit un termini màxim de vint dies perquè els regidors responguin a la petició d’informació. La majoria dels edils interpel·lats considera que un alcalde ho és les 24 hores del dia tot l’any, de manera que obrir en festiu entra dins del servei que ofereixen al ciutadà.

L’alcalde de Torà, Magí Coscollola, i el de Sort, Raimon Monterde, van confirmar que respondrien la sol·licitud i el de Soriguera, Xavier Pedemonte, va afirmar que no l’ha rebut, però, quan ho faci, valora no respondre o fer-ho amb contundència, segons van explicar fonts de la CUP, la seua formació.

L’ajuntament de Torrelameu va ser un dels que van obrir dimecres passat, 12 d’octubre.

L’ajuntament de Torrelameu va ser un dels que van obrir dimecres passat, 12 d’octubre.

tracking