SEGRE

seguretat

Endesa realitza un simulacre d'incendi a la central d'Oliana

La companyia també ha recreat un vessament de 200 litres d’oli

El simulacre d'incendi

Endesa realitza un simulacre d'incendi a la central d'OlianaEndesa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Endesa ha realitzat aquest dimecres amb èxit un simulacre d’incendi a la central hidràulica d’Oliana, a l’Alt Urgell, l’últim que la companyia realitza aquest 2016. Aquesta operació forma part dels plans de prevenció i seguretat que Endesa realitza des del 2003, i de forma itinerant, a les instal·lacions de generació hidroelèctrica de Catalunya amb l’objectiu de prevenir incidents als complexos i estar preparats per actuar de manera segura i efectiva en el cas de produir-se’n, minimitzant així el temps de resposta.

El foc fictici s’hauria produït a l’interior de la central, la qual cosa hauria activat l’alarma d’incendis de la instal·lació i, de retruc, hauria arribat l’avís al Centre de Control de Producció Hidràulica situat a la seu de Lleida, al barri dels Magraners.

Aquest incendi hauria provocat un vessament de 200 litres d’oli del regulador de la turbina d’un dels tres grups hidràulica que té la central, situada a la planta -1, amb la qual cosa no només s’ha simulat un incident tècnic, sinó també un d’ambiental. Immediatament s’ha mobilitzat el personal de guàrdia, és a dir, l’equip d’intervenció (EI) i també el d’emergència. Per fer més verídica la situació i crear una atmosfera adequada, s’ha utilitzat també un pot de fum.

Els avisos de l’incident els van fer els mateixos operaris de la central, que també van simular alertar al telèfon d’emergències 112 Catalunya i el Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat. En qualsevol cas, la mobilització del personal va quedar confinada a l’interior de la instal·lació hidràulica.

La central hidroelèctrica d'Oliana

Endesa realitza un simulacre d'incendi a la central d'OlianaEndesa

tracking