SEGRE

medi ambient

Endesa rescata prop de 6.000 peixos en el buidatge dels canals de Balaguer i de Seròs

Les tasques, que han durat 5 i 7 dies en cadascuna de les infraestrucutres, han permès retirar més de 39.000 peixos d'espècies exòtiques, especialment alborns

Els treballs al canal.

Endesa rescata prop de 6.000 peixos en el buidatge dels canals de Balaguer i de SeròsEndesa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Endesa, propietària dels canals hidroelèctrics de Balaguer i Seròs, ha rescatat prop de 6.000 exemplars de peixos autòctons en el buidatge d’aquestes dues infraestructures, que es realitza de forma periòdica cada dos anys per treballs de manteniment.

Aquests peixos han estat traslladats fins al riu Segre i als embassaments d’Utxesa i Sant Llorenç de Montgai, mentre que s’han retirat del medi més de 39.000 peixos d’espècies exòtiques, que en els darrers anys han augmentat considerablement, especialment alborns.

L’operació de rescat, que ha tingut una durada de 5 i 7 dies en cadascun dels casos un cop buidats els conductes, s’ha fet a peu i mitjançant l’ús de pesca elèctrica al llarg dels 27 quilòmetres que té el canal de Balaguer i dels 27,4 del canal de Seròs. Aquest sistema consisteix en una petita descàrrega elèctrica que immobilitza els peixos uns segons, els necessaris per capturar-los amb salabres. Se n’ha encarregat l’equip tècnic especialitzat de l’empresa Eccus SL, contractada per Endesa, amb la supervisió del cos d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de les comarques de la Noguera i el Segrià.

Tots els peixos han estat classificats, la qual cosa ha permès quantificar la varietat d’espècies trobades. En aquest sentit, s’han capturat 5.659 peixos autòctons, dels quals 3.545 són de Balaguer i 2.114 de Seròs. En concret es tracta de sis espècies diferents: bagra (Leuciscus cephalus), barb (Barbus barbus), gobi (Gobio lozanoi), llop de riu (Barbatula quignardi), bavosa de riu (Salaria fluviatilis) i truita comú (Salmo trutta). A més d’aquests individus piscícoles també s’han rescatat amfibis i rèptils: granotes comuns (Pelophylax perezi) i serps d’aigua (Natrix maura).

Les tasques de rescat dels peixos al canal

Endesa rescata prop de 6.000 peixos en el buidatge dels canals de Balaguer i de SeròsEndesa

tracking