SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

Vielha aprova apujar la taxa anual de l’aigua fins a un 130% per al 2017

En el cas dels restaurants, que pagaran 100 euros a l’any, i als domicilis passa de 18 a 33 euros || Acord amb els vots només d’UA i l’oposició de CDA

Imatge del ple celebrat ahir en l’ajuntament de Vielha.

Imatge del ple celebrat ahir en l’ajuntament de Vielha.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de l’ajuntament de Vielha va aprovar ahir incrementar el preu de la taxa de manteniment de la xarxa de subministrament d’aigua fins a un 130% en el cas dels restaurants, que passaran de pagar 43,34 euros a l’any a abonar 100 euros a l’any, segons dades facilitades pels grups del ple. La repercussió és d’uns 4,7 euros al mes més per cada restaurant, però l’oposició de CDA va carregar contra aquest augment en un moment en què el sector “necessita suport institucional”. Mentrestant, l’equip de govern (UA) va defensar l’increment de la taxa per la necessitat de finançar despeses sobrevingudes com el deficitari Palai de Gèu.

Els veïns de Vielha no paguen l’aigua que consumeixen, sinó que abonen a l’ajuntament una taxa anual per al manteniment de la xarxa de subministrament d’aigua a domicili. Paguen, a més, el cànon de sanejament a l’Agència Catalana de l’Aigua. Segons l’alcalde, Juan Antonio Serrano, malgrat l’increment “continua sent una de les taxes més baixes de Catalunya ja que, si l’ajuntament hagués aplicat els criteris habituals en aquest tipus de taxes, el cost per habitatge seria d’uns 400 euros a l’any”, va assenyalar, encara que sense concretar quins són els criteris habituals. Va afegir que han optat per apujar l’aigua i mantenir, en canvi, l’Impost de Béns Immobles perquè “no volem provocar més pressió fiscal sobre la ciutadania”. Segons el govern local, les últimes avaries de l’aigua havien costat 50.000 euros. Una altra de les ordenances que es va modificar va ser la de terrasses, que passa de 0,17 euros per metre quadrat al dia a 0,21. El portaveu de CDA, Àlex Moga, va criticar que les noves taxes perjudiquen “greument les persones, les famílies i l’economia local”.

tracking