SEGRE

ADMINISTRACIÓ COMUNICACIONS

El Govern central defensa ara que desdoblar l'N-240 és l'única manera d'evitar morts

La subdelegada Manso prioritzarà ben aviat davant de Foment aquesta solució sobre qualsevol altra

Puiggròs i Mir van entregar el manifest dels alcaldes a Manso.

Puiggròs i Mir van entregar el manifest dels alcaldes a Manso.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El desdoblament de l’N-240 entre Lleida i les Borges Blanques és prioritari sobre qualsevol altra mesura per posar fi al degoteig de morts en aquesta via. Així va quedar ahir consensuat entre la subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, i els alcaldes de les Borges, Enric Mir, i d’Artesa de Lleida, Pere Puiggròs, en representació de tots els alcaldes de la Plataforma Prou Morts a l’N-240 (quinze més la Cambra de Comerç de Lleida) que dimecres van firmar un manifest per portar Foment davant de Fiscalia a fi que dirimeixi la seua responsabilitat en els accidents (vegeu SEGRE de dijous).

Manso va indicar que en els propers dies mantindrà una reunió amb alts responsables del ministeri que farà arribar la reivindicació del territori “que no és cap altra que el desdoblament i lluitarem tots junts” per obtenir-lo, va indicar. Així mateix, va afegir que alliberar el peatge per al pas de camions per l’AP-2 (previst per la 2021) serà una solució a llarg termini que no satisfà del tot els transportistes. Va remarcar que “els alcaldes són molt lliures de recórrer a Fiscalia” i va puntualitzar que aquesta i la seua reclamació a Madrid seran dos vies diferents per aconseguir que es faci una autovia entre Lleida i la capital de les Garrigues. Manso va explicar que després de construir la rotonda a l’encreuament de Margalef, un dels punts més perillosos d’aquesta nacional, “ens centrarem a reclamar el desdoblament abans que qualsevol altra actuació”. No obstant, va recordar que s’han fet millores en aquest tram amb la instal·lació de semàfors dissuasius a Juneda o la prohibició del gir a l’esquerra a Masia Salat en direcció a Lleida. Tanmateix, els alcaldes consideren que tan sols són mesures pal·liatives.

Els alcaldes han acordat interrompre el trànsit per la nacional a mitjans de cada mes

Per la seua part, Enric Mir va incidir que espera que Manso recordi a Madrid tots els compromisos que va adquirir fa un any (vegeu el desglossament), mentre que Manso, que va lamentar totes les morts en aquesta carretera, va demanar responsabilitat als conductors ja que “molts dels accidents s’han produït per errors humans”.

A banda d’acudir a Fiscalia, els ajuntaments exigeixen el projecte redactat de l’autovia entre Montblanc i les Borges Blanques i una dotació rellevant en el pressupost del 2017 per al desdoblament entre Lleida i la capital de les Garrigues.

Temporalment i mentre s’acaben les obres, reclamen la desviació de camions per l’autopista per reduir l’elevat nombre de vehicles que suporta la nacional N-240. No obstant, la subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, va incidir que mentre no es formi un nou govern que aprovi un nou pressupost per al 2017 tot plegat quedarà alentit.

Permís per tallar la carretera diumenge vinent L’alcalde de les Borges, Enric Mir, va indicar ahir que ja han rebut permís de Trànsit per tallar la carretera N-240 aquest diumenge a les 12 del migdia en el mateix punt en el qual va morir la jove Marta Sòria diumenge passat. Els alcaldes interrompran la circulació a mitjans de cada mes fins que arribi una solució definitiva del ministeri. Així ho van acordar dimecres.

tracking