SEGRE

PROTESTA

"Prou morts a la N-240"

Tres-centes persones tallen la carretera per exigir a Foment les obres de desdoblament

"Prou morts en la N-240"

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Més de 300 persones han tallat aquest migdia, des de les 12.00 hores, la carretera N-240 en el punt quilomètric en el qual va morir fa ara una setmana la jove Marta Sòria. Els concentrats, rere una pancarta que resava "Prou morts a la N-240!!!", van exigir la ministeri de Foment que iniciï la tramitació del projecte i les obres per al desdoblament d’aquesta carretera i posar fi així a una llarga llista d’accidents.

El president de la Diputació, Joan Reñé, i l’alcalde de Les Borges Blanques, Enric Mir, van exigir explícitament a Foment tenir llest el projecte de desdoblament aquest mateix any i que les obres s’iniciïn el 2017. Així mateix, tant Reñé com Mir i els concentrats van assegurar que "ja n’hi ha prou de paraules i promeses" i van reclamar que mentre durin les obres, s’alliberi el peatge de l’autopista A-2 al seu pas per Borges per reduir el trànsit de camions i reduir així la seua perillositat. La N-240 registra un trànsit diari de 12.000 vehicles, dels quals un 30% són camions i des de 2009 ha registrat un total de 28 morts.

Durant el tall de carretera, que no va registrar incidents, es va viure un moment emotiu quan familiars de Marta Sòria i els concentrats van dipositar flors en el punt on es va registrar l’accident diumenge passat i va ser unànime la petició que "no torni a succeir més". "És vergonyós, no podem esperar més", van assegurar els concentrats.

Cal recordar que els alcaldes de la plataforma acudiran a la Fiscalia per si el retard en aquestes obres llargament reclamades.

L’accident en el qual va morir la jove Marta Sòria, de 27 anys, es va produir la matinada de diumenge passat i es van veure implicats tres vehicles. Precisament, els Mossos d’Esquadra investiguen si un avançament incorrecte entre dos dels vehicles implicats, que circulaven en direcció a les Borges, va provocar que un dels cotxes envaís el sentit contrari de la via i xoqués amb el cotxe de la víctima, que circulava en direcció a Lleida.

"Prou morts en la N-240"

tracking