SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Retiren el carnet per sempre a un contrabandista en una persecució

Agents de la Guàrdia Civil de Lleida el van reconèixer quan fugia amb el tabac

Imatge d’una actuació de la Guàrdia Civil contra el contraban el juliol passat a Peramola.

Imatge d’una actuació de la Guàrdia Civil contra el contraban el juliol passat a Peramola.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència Provincial de Saragossa ha retirat el carnet de conduir per tota la vida a un contrabandista que va ser perseguit per agents de la Guàrdia Civil de Lleida després d’intentar fugir d’un control l’agost del 2013. A la interlocutòria, l’Audiència rebutja el recurs interposat per la defensa de l’acusat i confirma la pena imposada pel jutjat penal 3 de Saragossa, que el va condemnar a deu mesos de presó i la pèrdua de vigència definitiva del permís de conduir per conducció temerària i a cinc mesos de presó per resistència als agents de l’autoritat.

Els fets van tenir lloc el 14 d’agost del 2013, quan, segons la sentència, l’acusat conduïa per l’A-2 en direcció Saragossa i a l’arribar a Alfajarín dos agents de la Guàrdia Civil i Vigilància Duanera de Lleida el van reconèixer perquè l’havien detingut pocs dies abans per un suposat delicte de contraban. Per donar-li l’alto, es va establir un dispositiu en el qual va participar una altra patrulla. Quan un dels agents va baixar del vehicle policial per atansar-se al sospitós, que havia aturat el cotxe, aquest últim va fer una forta accelerada i es va incorporar bruscament a la via, cosa que va obligar el guàrdia civil a retirar-se per evitar que l’atropellés, i es va començar així una persecució per l’autovia A-2. La resolució destaca que l’acusat en tot moment conduïa de forma temerària i a velocitat excessiva posant en risc la resta de conductors per burlar-se de la Guàrdia Civil. Finalment, l’individu va aconseguir eludir la detenció i els agents van trobar el vehicle de l’acusat més tard abandonat a Villanueva de Gállego, on van localitzar 10.000 paquets de tabac de contraban, delicte que investiga el Jutjat d’Instrucció 1 de Manresa.

Més de 800.000 € intervinguts en tabac de contraban en nou mesosEl nombre de paquets de tabac intervinguts els nou primers mesos de l’any se situa prop dels 180.000, una xifra superior als 160.000 confiscats durant el mateix període de l’any passat. El valor del tabac procedent d’Andorra confiscat aquest any supera els 800.000 euros. Així mateix, la Guàrdia Civil de Lleida ha aixecat en nou mesos gairebé un centenar d’actes per blanqueig de capitals i s’han intervingut més d’un milió i mig d’euros no declarats, un 50 per cent més.

tracking