SEGRE

REGADIU PRESSUPOSTOS I PROJECTES

El Garrigues Sud aprova una inversió de quasi un milió d'euros en obres de renovació

Començaran les obres de substitució d’un centenar d’hidrants en 1.600 hectàrees de Bovera i la Granadella al mes de novembre || Canviaran el sistema de control de les bombes i una estació de filtratge

Imatge d’arxiu d’una instal·lació del Garrigues Sud al seu pas pels Torms.

Imatge d’arxiu d’una instal·lació del Garrigues Sud al seu pas pels Torms.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’assemblea general de regants del Garrigues Sud va aprovar ahir per unanimitat els pressupostos de cara al pròxim exercici, que inclouen una partida de 800.000 euros per renovar els hidrants de 1.600 hectàrees als termes municipals de Bovera i la Granadella, tal com va avançar SEGRE dimecres passat. Mig centenar de regants van participar ahir en l’assemblea general que es va celebrar al centre cívic de la Granadella i en la qual es van aprovar altres inversions per valor de 140.000 euros.

El president del Garrigues Sud, Xavier Pelegrí, va explicar ahir després de la reunió que tenen previst iniciar les obres de modernització i automatització del reg a les finques de Bovera i la Granadella a primers de novembre. “La idea és tancar el subministrament d’aigua quan comenci la collita de l’oliva i així, amb el canal ja tancat, podrem començar amb la renovació d’hidrants”, va explicar Pelegrí, que va afegir que el factor climatològic pot avançar o retardar l’inici dels treballs, segons les necessitats dels agricultors.

Segons va explicar el president del Garrigues Sud, ja s’han modernitzat els hidrants d’una primera zona a Flix. D’aquests hidrants, en surten entre cinc i catorze preses que porten l’aigua a cada una de les finques. La renovació és a causa que ja han quedat obsolets, tenint en compte que formen part de les primeres obres que va portar a terme la comunitat de regants l’any 1992.

Val a recordar que el Garrigues Sud subministra reg per degoteig a unes 8.500 hectàrees dels municipis de Flix, Bovera, la Granadella, Bellaguarda, els Torms i Juncosa, malgrat que podria arribar a proveir 1.500 hectàrees més. Els 140.000 euros de la segona partida econòmica important dels pressupostos aprovats per al 2017 van dirigits a dos actuacions: la renovació de l’estació de filtratge a la Granadella i a renovar el sistema de comunicació d’estacions de bombatge. En aquest sentit, Pelegrí va explicar que “implementarem un sistema de control remot a través d’aplicacions de mòbil”. Així com la inversió de 800.000 euros la fan íntegrament els regants, Xavier Pelegrí va explicar que el departament d’Agricultura subvenciona el 50 per cent dels altres dos projectes.

L’efectivitat del canal permet congelar el preu de l’aigua

El president de la comunitat de regants del Garrigues Sud, Xavier Pelegrí, va explicar ahir que l’efectivitat del canal ha fet possible congelar el preu de l’aigua, la qual cosa significa que els regants la pagaran el 2017 entre 0,19 i 0,25 euros per metre cúbic. Pelegrí va remarcar que és una bona notícia, de la mateixa manera que va destacar que enguany s’ha batut el rècord de subministrament d’aigua, amb 6 milions de metres cúbics. Pelegrí ho va atribuir a la sequera d’aquest any i va explicar que “gràcies al regadiu, les zones de secà que reguen del Garrigues Sud podran salvar la collita de l’oliva”, cosa que no han pogut fer en zones de secà sense regadiu, on aquest any s’han registrat pèrdues de fins al 80 per cent de la collita. Pelegrí es va mostrar satisfet amb l’evolució del canal i els passos de la comunitat de regants que “el fan cada vegada més efectiu”, amb obres com les previstes per a aquest mes de novembre. El president de la comunitat de regants del Garrigues Sud, Xavier Pelegrí, va explicar ahir que l’efectivitat del canal ha fet possible congelar el preu de l’aigua, la qual cosa significa que els regants la pagaran el 2017 entre 0,19 i 0,25 euros per metre cúbic. Pelegrí va remarcar que és una bona notícia, de la mateixa manera que va destacar que enguany s’ha batut el rècord de subministrament d’aigua, amb 6 milions de metres cúbics. Pelegrí ho va atribuir a la sequera d’aquest any i va explicar que “gràcies al regadiu, les zones de secà que reguen del Garrigues Sud podran salvar la collita de l’oliva”, cosa que no han pogut fer en zones de secà sense regadiu, on aquest any s’han registrat pèrdues de fins al 80 per cent de la collita. Pelegrí es va mostrar satisfet amb l’evolució del canal i els passos de la comunitat de regants que “el fan cada vegada més efectiu”, amb obres com les previstes per a aquest mes de novembre.

tracking