SEGRE

INSTITUCIONS INICIATIVES

Pacte per estendre a tot el territori la tecnologia digital

Entre les quatre diputacions, Govern i associacions de municipis || Reñé destaca que millorarà la gestió local

Moment de la firma del pacte nacional a la Torre de Collserola.

Moment de la firma del pacte nacional a la Torre de Collserola.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern, les quatre diputacions, l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) van firmar ahir el pacte nacional per a la societat digital, per unir esforços i sumar sinergies i recursos per donar una millor resposta al ciutadà i a les administracions i situar Catalunya com a referent internacional davant dels reptes de la revolució digital.

L’objectiu és que tot el territori tingui accés a la tecnologia digital. Els cinc eixos del pacte són integrar les iniciatives Smartcity i Smartregion que ja s’han portat a terme amb èxit tant pel que fa a l’àmbit local com supramunicipal; desplegar infraestructures tecnològiques; adoptar mesures de ciberseguretat; impulsar una nova administració digital al servei de les persones, empreses i administracions, i desenvolupar la indústria 4.0. La consellera de la Presidència, Neus Munté, va assegurar que l’acord, firmat a la Torre de Collserola, és un “pacte d’altura” i “estratègic” per al país.

Així mateix, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va destacar la necessitat d’“avançar cap a un nou municipalisme del segle XXI i cap a una nova manera de gestionar les realitats territorials, oberta a totes les possibilitats tecnològiques que permeten prestar, amb menys recursos, més serveis”. El pacte convida altres institucions i el món acadèmic a afegir-s’hi.

tracking