SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Veuen “creïble” el relat de la nena de Vielha que va acusar el pare d’abusos

Fiscalia sol·licita una pena d’11 anys de presó

El veí de Vielha, ahir durant la segona sessió del judici a l’Audiència Provincial de Lleida.

El veí de Vielha, ahir durant la segona sessió del judici a l’Audiència Provincial de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El judici contra un veí de Vielha de 39 anys, X.R.A., acusat d’abusar sexualment de la seua filla quan aquesta tenia 12 anys (ara en té 14), va quedar ahir vist per a sentència després que la primera sessió se suspengués el passat 13 d’octubre. Ahir va ser el torn dels psicòlegs de l’Equip d’Assessorament Tècnic i Atenció a la Víctima (EATAV) que van atendre la menor, que van qualificar de “creïble” el relat d’una nena “madura per a la seua edat i amb un sentiment de culpa perquè la denúncia va suposar la ruptura del nucli familiar”. Els pèrits també van afegir que les explicacions dels suposats abusos li van provocar “un gran impacte emocional, perquè tenia una bona relació amb el seu pare”. L’home, que va dir que la seua filla es va confondre i que només li va fer pessigolles, hauria efectuat tocaments a la seua filla tres vegades durant un mateix dia l’agost del 2014.

La Fiscalia va sol·licitar per a l’acusat una condemna d’onze anys de presó. El Ministeri Públic creu verídic el testimoni de la menor, així com la valoració dels psicòlegs. Així mateix, va recordar que al pijama i l’edredó de la víctima van trobar semen de l’imputat, que en el judici va dir que havia mantingut relacions amb la seua parella al llit de la petita, un extrem que la mare de la nena va negar amb rotunditat. La fiscal també va recordar que l’home no va mostrar estranyesa quan va ser detingut pels Mossos d’Esquadra l’endemà.

L’acusat va dir que només li va fer pessigolles, però al pijama i l’edredó de la nena van trobar el seu semen

Per la seua banda, la defensa de l’inculpat, que demana la seua absolució, considera que no hi ha prou proves per condemnar-lo. En el seu últim al·legat, el veí de Vielha, que es troba en llibertat provisional, va demanar poder veure els seus fills. En aquest moment té una ordre d’allunyament.

tracking