SEGRE

ENTITATS SOLIDARITAT

El premi Ànima, per als Cascos Blancs de Síria

Guardó impulsat pel consistori i el CIS Ángel Olaran

Marta Tarragona, Marc Solsona i Josep Maria Pujol.

Marta Tarragona, Marc Solsona i Josep Maria Pujol.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Reconeixement Ànima Abba Melaku, impulsat per l’ajuntament de Mollerussa i el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran, premiarà la tasca humanitària de l’organització Defensa Civil Siriana, coneguda també com els Cascos Blancs. L’alcalde, Marc Solsona, i el president del CIS Ángel Olaran, Josep Maria Pujol, van donar a conèixer ahir el veredicte del jurat d’aquests guardons, que distingeixen cada any la solidaritat de persones i entitats.

El jurat ha considerat que els Cascos Blancs, una organització que es va crear el 2013 i que està formada per més de 3.000 voluntaris sirians de diferents àmbits socials i professionals, mereix aquest reconeixement per la tasca humanitària que du a terme al seu país on, arriscant la vida, han rescatat 60.000 persones d’entre els bombardejos. Són ciutadans voluntaris entrenats per a la recerca de supervivents entre la runa dels edificis destruïts per les bombes de la guerra.

El jurat del guardó està format pel rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández; el fundador director de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, Joan Josep Guinovart, i el director de Cooperació al Desenvolupament del Govern de la Generalitat, Manel Vila, juntament amb Marc Solsona i Josep Maria Pujol, que va explicar que serà el director de l’ONG a Alep, Raed al-Saleh, l’encarregat de recollir el premi el 5 de novembre en el marc del sopar solidari que organitza l’ONG. La vetllada espera l’assistència d’unes 600 persones i també servirà per entregar el Reconeixement Ànima d’Honor Àngel Pujol a 5 entitats o persones de la zona que hagin destacat per la seua trajectòria en l’àmbit cultural, esportiu, educatiu o solidari.

L’acte també va servir per mostrar un primer esbós del guardó en el qual està treballant l’escultora Marta Tarragona, del Centre d’Expressió Artística Solaç.

tracking