SEGRE

MUNICIPIS SERVEIS

Almacelles amplia el geriàtric amb 11 llits més davant de la demanda veïnal

Passarà a tenir 43 places i l’objectiu és arribar a les 64, més de 30 de concertades

La residència geriàtrica d’Almacelles va obrir el març del 2015.

La residència geriàtrica d’Almacelles va obrir el març del 2015.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Almacelles ha adjudicat les obres d’adequació de la segona planta de la residència geriàtrica municipal per habilitar 8 habitacions més amb un total d’11 places, amb la qual cosa el geriàtric passarà a tenir 43 llits. D’aquestes, 27 estan concertades (s’està treballant amb la Generalitat per finançar-ne sis més) i la resta no té cap tipus de subvenció. Segons l’alcalde, Josep Ibarz, és la primera ampliació del centre per a la tercera edat, que va entrar en funcionament el març del 2015 i ja està complet. L’objectiu és fer successives ampliacions fins a arribar a la capacitat total de 64 places, atesa la gran demanda que hi ha d’aquest tipus de servei en la població. Ibarz va indicar que dels 5.150 habitants que té Almacelles, 1.320 tenen més de 65 anys, xifra que suposa gairebé el 20% de la població. Les obres per a la readequació de l’espai suposaran una inversió de gairebé 60.000 euros i s’han concedit a l’empresa Construcciones Coloma 96. La residència també compta amb un centre de dia amb capacitat per a quaranta persones.

D’altra banda, també s’ha donat llum verda a la memòria valorada per a la intervenció al carrer i la travessia de Sant Roc on s’instal·larà una nova canonada per a l’aigua de boca.

Obres al camí de la Llengua Eixuta i el carrer Sant RocL’ajuntament d’Almacelles també ha donat llum verda al projecte de millora del camí de la Llengua Eixuta que comportarà la millora d’un tram de camí local amb un fort pendent en el qual es condicionaran les cunetes, s’instal·laran desaigües i també s’augmentarà la visibilitat d’alguns revolts.

tracking