SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Demanen 4 anys de presó per a una dona per encarregar el segrest del seu ex a Tàrrega

Els suposats sicaris, que es van fer passar per policies, s’enfronten a una petició de tretze anys

Els Mossos interrogant la víctima poc després de ser alliberada.

Els Mossos interrogant la víctima poc després de ser alliberada.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Provincial de Lleida jutjarà dimecres i dijous de la setmana vinent una veïna de Preixens de 32 anys, G.S.H., acusada de planificar un doble segrest i atracament contra la seua exparella, un veí d’Agramunt que quatre individus van agredir, van lligar, van emmordassar i a qui van robar després de fer-se passar per policies per, posteriorment, assaltar també el seu cònjuge. Fiscalia sol·licita per a la processada una condemna de quatre anys de presó. Els suposats sicaris s’enfronten a una petició de tretze anys de presó, mentre que la parella de la presumpta instigadora, que també hi hauria participat, podria ser condemnat a sis anys.

El doble segrest i atracament va tenir lloc el vespre del 28 d’agost del 2013 a Tàrrega i Agramunt, quan quatre individus, fent-se passar per policies de paisà i a punta de pistola, van atracar i van tancar en un bany l’amo de la botiga de llavors de marihuana Punto Verde de Tàrrega. Li van sostreure 2.500 euros i joies i després es van desplaçar fins al seu habitatge d’Agramunt per robar-hi. Els sicaris li van prendre les claus de casa i el mòbil i van contactar amb la seua parella via WhatsApp (fent-se passar per ell). Al domicili, van tancar la dona i van fugir després de sostreure’ls el cotxe, un Audi TT. Els Mossos d’Esquadra van arrestar els presumptes autors al Maresme tres mesos després. Facebook va ser clau per a la seua localització i detenció, ja que les víctimes van identificar un dels suposats autors en una foto que hi havia al perfil de l’exdona de la víctima i presumpta instigadora del robatori i segrest. La Fiscalia considera que l’acusada, “amb ànim de revenja per la mala relació que mantenien, va idear un pla perquè el seu exmarit fos víctima d’un robatori, quedant-se part del que aconseguissin en l’atracament”. La dona, sempre segons el Ministeri Públic, va parlar amb la seua parella sentimental “perquè busqués persones disposades a cometre l’atracament”. Aquest ho va proposar a quatre sicaris.

Els assaltants estan acusats de sengles delictes d’usurpació de funcions públiques en concurs amb els delictes de robatori amb intimidació i robatori a casa habitada i un altre de detenció il·legal. La dona i la seua parella estan acusats dels delictes de robatori amb intimidació i robatori a casa habitada. La Fiscalia també sol·licita que indemnitzin les víctimes amb 7.000 euros.

tracking