SEGRE

TRIBUNALS SERVEIS PENITENCIARIS

L'assassí de Cervera sortirà de la presó al complir 17 dels 30 anys

Serafín Cervilla obtindrà els primers permisos d’aquí a un any si supera un curs per a agressors sexuals || Va estrangular i va esbudellar Marina Ruiz en un brutal crim el febrer del 1999 i va ser jutjat el 2001

Serafín Cervilla, a l’antiga Audiència Provincial de Lleida l’any 2001.

Serafín Cervilla, a l’antiga Audiència Provincial de Lleida l’any 2001.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Serafín Cervilla, el veí de Cervera que va ser condemnat el 2001 a 36 anys de presó (dels quals 30 havien de ser de “presó efectiva”) per la mort i violació de la seua nòvia Marina Ruiz el febrer del 1999, podrà disfrutar de permisos de sortida a partir del primer trimestre del 2018 si supera un curs per a agressors sexuals a la penitenciaria, segons han informat a SEGRE fonts judicials. Cervilla està pendent de realitzar el Programa d’Intervenció per a Agressors Sexuals (SAC). En el supòsit que el superi i ho aprovi la direcció general de Serveis Penitenciaris, la presó preveu que tingui les seues primeres sortides programades en poc més d’un any, van informar les esmentades fonts. Considerant que havia de complir una condemna efectiva fins al 2031, ja que va ingressar el 2001 al Centre Penitenciari Ponent, sortirà amb permisos 13 anys abans del compliment íntegre de la condemna. Aquest diari va intentar obtenir sense èxit ahir la versió del departament de Justícia sobre la informació facilitada per fonts judicials.

El Codi Penal del 1973 preveia per als presos redempcions per treball (un dia per cada dos treballats), però la reforma del 1995 les va eliminar. Des d’aleshores, les condemnes s’han de complir íntegres, amb un màxim de 20 anys tret dels casos especialment greus, en els quals el compliment pot ser de 30 anys. Aquest límit de 30 anys va ser sol·licitat per la Fiscalia i establert per la sentència en el cas de Cervilla per l’extrema gravetat del crim, però el cert és que el reclús podria disposar de permisos regulars (que seran perfectament legals) de sortida d’aquí a un any si es compleixen les previsions.

Va encapçalar manifestacions perquè s’agafés el culpable Cervilla va passar de ser un nòvio suposadament destrossat per la mort de Marina, encapçalant manifestacions en les quals reclamava que trobessin l’assassí de la dona amb qui s’havia de casar, a convertir-se en el principal sospitós. Va ser detingut vuit mesos després de l’assassinat com a únic responsable de la brutal mort de Marina Ruiz, assassinada el 15 de febrer del 1999 al polígon de Cervera. La va colpejar al cap, la va esbudellar i la va escanyar, segons la sentència. Un motllo de la dentadura de l’acusat que, segons els forenses, es corresponia amb una mossegada que presentava la víctima en un pit va ser clau per considerar-lo culpable. Els Mossos van sospitar d’ell perquè va dipositar un ram de flors al lloc exacte on es va produir el crim, que només l’assassí coneixia.

tracking