SEGRE

MEDI AMBIENT RESIDUS

Reprendran el projecte de Tracjusa al suprimir residus farmacèutics

Després de suspendre temporalment la tramitació el mes de setembre passat

L’assemblea de ramaders celebrada ahir a la nit a Juneda.

L’assemblea de ramaders celebrada ahir a la nit a Juneda.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El projecte per tractar escombraries urbanes a la planta de purins de Tracjusa, suspès de forma temporal a finals de setembre, reprendrà la seua tramitació a partir de la setmana que ve amb alguns canvis respecte a l’original. El promotor, l’agrupació que engloba més d’un centenar de ramaders de les Garrigues, ha suprimit de la seua proposta el tractament d’alguns residus catalogats com a especials, procedents de la indústria farmacèutica.

Els ramaders consideren que incorporar aquests residus complicaria tant el procés d’autorització com la gestió quotidiana de la planta una vegada rebi residus urbans com a matèria primera per generar gas. Així mateix, era un aspecte del projecte criticat pels contraris. Els canvis respecte al document original inclouen la correcció d’errors detectats a l’iniciar la tramitació i una nova redacció per aclarir aspectes que podien induir a confusions, segons els promotors.

El nou projecte es va donar a conèixer ahir en una assemblea de l’agrupació de ramaders celebrada a Juneda, on es va abordar també l’organització d’un acte a les Borges Blanques per presentar-lo (vegeu el desglossament). Per la seua banda, la plataforma liderada per l’associació ecologista Ipcena va organitzar a Miralcamp un nou acte per exposar els motius de la seua oposició.

Ho consideren una incineradora i temen que hi hagi emissions contaminants.

Acte a les Borges durant la campanya dels contraris? Els ramaders de les Garrigues plantegen un acte a les Borges Blanques el proper mes de novembre per exposar els avantatges del seu projecte, basat a gasificar residus urbans de la comarca, del Pla d’Urgell i de l’àrea metropolitana de Barcelona, com a alternativa al gas natural per a l’assecatge de purins. D’altra banda, els promotors ja han assistit a diferents actes organitzats per la plataforma contrària al projecte per exposar-hi els seus arguments. Ipcena defineix el procés com una incineració, una cosa que els promotors rebutgen.

tracking