SEGRE

MUNICIPIS BOSCOS

El consell reactiva l’ADF i obre camins contra focs

Al rebre d’Agricultura una ajuda de 30.000 euros

Els treballs per desbrossar i millorar el camí.

Els treballs per desbrossar i millorar el camí.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de l’Alta Ribagorça ha reactivat aquest any l’Associació de Defensa Forestal (ADF) de la comarca, que ha abordat diverses millores per a la prevenció i extinció d’incendis. L’ADF, constituïda fa més de deu anys, però inactiva, ha obtingut una subvenció de la conselleria d’Agricultura de gairebé 30.000 euros amb la qual s’ha condicionat un camí forestal on s’han establert dos punts d’actuació i s’han eliminat brosses i matolls.

Segons el president del consell, Josep Lluís Farrero, es tracta d’un camí vital i estratègic per al pas dels Bombers i veïns que condueix a diferents boscos de la zona de les Costes, Fontanet i Fortcall, la majoria al municipi del Pont de Suert. D’altra banda, també s’ha reparat un punt d’aigua en mal estat a Vilaller.

L’Associació de Defensa Forestal es va crear fa més de 10 anys, però no havia fet intervencions

Farrero va explicar, així mateix, que per tal d’abordar les primeres intervencions s’ha arribat a un acord amb els municipis i diversos propietaris de boscos.

Per a la selecció de les primeres obres s’ha tingut en compte la situació dels accessos i el risc d’incendi forestal. En el cas d’aquest camí, la vegetació havia cobert gairebé tot l’accés que s’ha hagut de desbrossar amb maquinària. En tot moment es col·laborarà amb els consistoris i el consell ha determinat que s’aniran fent actuacions successives en els tres municipis coordinats amb els serveis tècnics forestals d’Agricultura a la comarca. Els treballs van finalitzar aquesta setmana.

tracking