SEGRE

CERTÀMENS FIRA DEL CODONY

Tremp exhibeix la tradició del codony, que triomfa en vendes

Més de setanta expositors i alguns van esgotar existències

Una de les degustacions d’allioli de codony que es van celebrar en el marc de la fira.

Una de les degustacions d’allioli de codony que es van celebrar en el marc de la fira.

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Milers de persones van poder degustar i adquirir articles artesans de qualitat entre les més de setanta parades de productes alimentaris de la quinzena edició de la Fira del Codony de Tremp. Molts dels expositors van arribar fins i tot a esgotar existències per l’alt nivell de vendes.

La jornada es va iniciar amb el tradicional dinar amb l’allioli de codony, acte durant el qual es van repartir més de cinc-centes racions. Els visitants van poder aprendre a elaborar el codony en un obrador en el qual els expositors, més de setanta, ensenyaven com es feia el vi dolç, la ratafia o diferents tipus de rebosteria, torró o sabó.

Presenten la primera cervesa de codony, que ha començat a embotellar-se aquest any

Entre les novetats, va destacar la presentació de la cervesa de codony elaborada per un productor local, que aquest any ha començat a embotellar els primers exemplars d’aquesta cervesa. L’edil de Promoció Econòmica, Anna Ritz, va destacar la gran implicació dels expositors a elaborar productes amb codony i a innovar amb el producte estrella d’aquest certamen, “factors que fan única i diferent aquesta fira”, va dir. Paral·lelament, la jornada també va comptar amb el concurs d’allioli de codony, una demostració d’antics oficis al centre històric.

tracking