SEGRE

PATRIMONI CONSERVACIÓ

El consell comarcal construeix un nou accés al castell de Maldà

L’artista argentí Galatti pinta un grafiti sobre el primer baró

L’artista Bruno Galatti ha pintat un grafiti sobre el baró.

L’artista Bruno Galatti ha pintat un grafiti sobre el baró.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de l’Urgell ha iniciat les obres d’un nou accés al castell de Maldà amb l’objectiu de posar en relleu part de la fossa descoberta en l’última campanya arqueològica l’any passat. El projecte preveu també condicionar els voltants de la fortalesa. L’actuació costarà 22.514 euros.

El president del consell comarcal de l’Urgell, Salvador Bonjoch, va explicar ahir diumenge que “l’objectiu és que els visitants puguin accedir a la part alta del castell a través d’unes rampes i unes escales mentre contemplen la part de la fossa visible i que està en perfecte estat de conservació”. Aquesta fossa es remunta als inicis del castell, que data del segle XI, i permet il·lustrar els seus orígens com a fortalesa defensiva.

Segons Bonjoch, entre els segles XV i XVI, la fortalesa es va convertir en un castell palau i unes obres d’ampliació van tapar l’estructura original, així com l’antiga fossa.

En un altre ordre de coses, l’artista argentí Bruno Galatti ha pintat als voltants del castell un grafiti inspirat en el primer baró de Maldà, Rafael d’Amat i de Cortada.

tracking