SEGRE

CONFLICTE RAMADERIA

Denuncien desemparança per l’assalt d’un ramat de vaques a les finques

Farts de foragitar els caps de bestiar descontrolats i pel que denominen un “robatori encobert” de menjar || Arrasen els farratges que sembren per al bestiar

Part del ramat diumenge passat en una finca privada.

Part del ramat diumenge passat en una finca privada.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Estem farts de treure les vaques de les nostres finques i que es mengin els farratges dels nostres animals.” Així de contundents es van pronunciar pagesos i ramaders de la Baronia de Rialb aquest cap de setmana, que van denunciar sentir-se desemparats per l’Administració després d’anys de queixes i denúncies perquè un ramat d’uns trenta caps de bestiar campa en llibertat per les finques i explotacions agrícoles del municipi buscant menjar. Van assegurar que el titular dels animals “no es preocupa ni fa res per evitar que surtin de la seua finca”. Un dels ramaders, Josep Bernaus, va assegurar que enguany ha hagut de comprar farratge per a les seues ovelles perquè les vaques díscoles li han “arrasat” l’explotació. “És un robatori encobert i ningú fa res per evitar-ho.

Agricultura s’ha despreocupat d’aquesta situació i el consistori no pot fer més del que ja ha fet”, va dir. Josep Maria Vilella va assegurar que la situació és insostenible, “els danys són tangibles i aquí no passa res. Ni tan sols sabem si s’han tramitat les més de vint denúncies que han fet els Agents Rurals”. “Les vaques estan desateses, digui el que digui Agricultura.” “No entenem per què no les confisquen i les traslladen”, van dir. Per la seua part, la conselleria va assegurar ahir haver fet tot el que està entre les seues competències, que bàsicament és que els animals passin els test de sanejament obligatori. Així mateix, va apuntar que col·laborarà amb l’ajuntament en tot el que faci falta per desencallar aquesta situació. Els ramaders afectats no van descartar mobilitzacions si no s’aconsegueix reconduir la situació. “A ningú li agrada que entrin a casa seua per arrasar el rebost, a nosaltres tampoc”, van concloure. En un primer moment, es pretenia portar els caps de bestiar a la finca La Devesa de Maials, de la Diputació, però el president, Joan Reñé, va suggerir traslladar-les a la Seu.

Part del ramat diumenge passat en una finca privada.

Part del ramat diumenge passat en una finca privada.

tracking