SEGRE

CARRETERES BONIFICACIONS

Més de tres mil conductors hauran de renovar l’exempció de peatge del Cadí

Els consells inicien contactes amb la concessionària per organitzar el procés

Imatge d’arxiu de tràmits per al peatge gratuït el 2014.

Imatge d’arxiu de tràmits per al peatge gratuït el 2014.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Més de tres mil veïns de l’Alt Urgell hauran de renovar el 2017 l’acreditació que els permet circular pel túnel del Cadí sense pagar peatge. L’exempció que conductors d’aquesta comarca, de la Cerdanya i del Berguedà van tramitar el 2014 expirarà a partir de l’any que ve. Representants dels tres consells comarcals han iniciat contactes amb la concessionària per establir com es tramitaran les renovacions, si bé no s’esperen canvis respecte a les condicions actuals.

Els tres consells comarcals estan planificant també la manera de comunicar als seus respectius veïns els tràmits necessaris per renovar l’exempció del peatge, la tarifa actual del qual per a automòbils és de gairebé 12 euros per trajecte. Des que aquesta bonificació es va implantar el 2007, i durant anys, els usuaris de l’Alt Urgell, la Cerdanya i el Berguedà havien de renovar-la cada any. Això va ser en el seu dia objecte de crítiques entre els conductors per la complexitat dels tràmits. El 2014, les exempcions de peatge van passar a tenir una vigència de tres anys, en el marc d’un acord per simplificar-les. El procediment vigent des d’aleshores permet als veïns fer la renovació de forma automàtica i sense més documents que una declaració jurada, llevat que canviïn de domicili.

En les properes setmanes, està previst que la concessionària Túnel del Cadí publiqui la data en què expiren les exempcions. Els beneficiaris podran consultar-la introduint el seu DNI al web de l’empresa. El consell de l’Alt Urgell va apuntar que, dels 3.600 conductors que s’acullen al peatge gratuït, uns 3.000 el van renovar per última vegada a començaments del 2014, mentre que la resta ho va fer posteriorment. Per això, la major part de les renovacions s’esperen per a principis del 2017.

tracking