SEGRE

TURISME EQUIPAMENTS

Nou hotel de 4 estrelles a la Bonaigua i Baqueira rellança la seua expansió al Sobirà

Inversors de Barcelona plantegen entre 15 i 20 habitacions en una antiga borda de Sorpe, a prop de la Peülla || Al lloc on l’estació impulsa un nou projecte per evitar tancaments en dies de mal temps

La borda de l’Andreuet de Sorpe, a la cota 1.500 de la Bonaigua.

La borda de l’Andreuet de Sorpe, a la cota 1.500 de la Bonaigua.

Creat:

Actualitzat:

Inversors de Barcelona projecten convertir una antiga borda d’Alt Àneu en un hotel de quatre estrelles. Així ho va confirmar l’alcaldessa, Laura Arraut, que va indicar que els promotors han iniciat els tràmits per reformar la borda de l’Andreuet de Sorpe amb entre 15 i 20 habitacions a la cota 1.500 del port de la Bonaigua, a prop de la Peülla. És la zona on Baqueira busca rellançar la seua expansió al Pallars, amb un nou projecte per a aquest sector que ha de substituir l’aprovat el 2002.

Actualment hi ha 26 hotels de quatre estrelles a Lleida, majoritàriament a Aran i només un al Pallars Sobirà. Aquest nou projecte pretén recuperar una borda de 775 metres quadrats que va servir com a hostal abans de convertir-se en una cabana per a bestiar. La tramitació coincideix amb la del nou pla de Baqueira per a la Peülla, que proposa canviar el traçat de remuntadors ja aprovats per evitar tancaments per vent i renunciar a alguns dels previstos. El projecte en planteja un a la perifèria d’Aigüestortes, una cosa que no contempla l’actual normativa del Parc Nacional.

El pla de Baqueira planteja canviar el traçat de remuntadors i renuncia a alguns dels previstos

D’altra banda, Baqueira iniciarà la temporada d’esquí amb un quilòmetre més de pistes, amb el qual arriba als 151, mentre la Generalitat ha invertit 307.000 euros a millorar la innivació a Boï Taüll. Port Ainé obrirà després de les obres per condicionar l’accés i Espot ho farà amb millores en pistes i a la cafeteria de la cota 2.000. Port del Comte congela l’abonament de temporada i Tavascan tornarà a fer recorreguts per a persones amb mobilitat reduïda.

tracking